fredag 27 maj 2022

Svolvær

Vi klarte det! Krysset Vestfjorden under perfekte forhold. Fikk ta litt rev i storseilet på slutten, men veldig fin seiling med vind fra sørøst.

Våkner til en vakker dag.


I Svolvær har Råfisklaget sitt største distriktskontor. Kapteinen stakk innom og hilste på, fikk kaffe og en oppdatering om "nye tider" i fiskerinæringen. Det er mye som er forandret, kanskje bra uttrykt med at antall ansatte i laget er halvert mens omsetningen er mer enn fordoblet.


I Svolvær fikk vi ombord vår første utøkning av besetningen. To lokale damer som syntes det ville være et eventyr å få "seile" til Tromsø.

Vi bunkret i Svolvær og satte Lødingen som mål.


Det var mye stein og skit på denne strekningen. Kapteinen sier ikke mer.

Framme kvart i åtte fortøyde vi ved en flytebrygge med god plass og var fornøyde med det. Spiste godt, småpratet og krøp til køys. Ved midnatt våknet kapteinen av Bianca kastet seg voldsomt opp og ned. Var det fergen som manøvrerte så voldsomt?

Vinden hadde snudd, økt i styrke og sto rett inn i havna. Så nært land ble bølgene høye og krappe. Bianca danset ballett. Skulle vi flytte?

Alt av fendere ble lagt ut og ekstra fortøyning. Kapteinen satset på at vinden fortsatt ville holde oss ut fra kaja gjennom natten.

Litt flaks må man ha. Vi kom oss ut litt over åtte og stamper i motvind opp gjennom Tjeldsundet. Vinden skal avta ut over dagen. Ankomst Tromsø trolig mandag.

3 kommentarer:

  1. Åh så vackert!! Snyggt jobbat Kapten och grattis till första delmålet! Vi ses i Tromsø

    SvaraRadera
  2. Ohoj Bianca. Vädergudarna har slagit följe med dig. Fantastiskt. Kapten är lycklig. Hipp hipp.

    SvaraRadera
  3. Hej Erik, otroligt gott kämpat norrut, vi hade Cecilia på besök igårkväll och fick åter din/er bloggadress och kan nu följa med lite mer i detalj. Bara så du vet så längtar Cecilia efter sin Erik!!

    SvaraRadera