tisdag 24 maj 2022

Myken

Et av punktene på Kapteinens "Bucketlist" er å ta seg til Myken på egen kjøl. Det gjør vi idag.



Det er et lite øysamfunn langt ute i havet med 10 fastboende. I 2014 fant en gjeng kompiser på at de skulle starte opp whiskey produksjon. Nå produserer de 25000 liter på avsaltet sjøvann! Google og les denne utrolige historien.

Og vi er enda en dag velsignet med perfekt vær for å gå ut hit.

Og vi kom fram ved tolvtiden.



Inn fra syd gjennom en lang, smal innseiling mot en godt beskyttet havn.











Vi slapp inn, ble veldig godt mottatt, smakte whiskey og gin, og avsluttet med hyggelig småprat og kaffe i den kombinerte butikken og kafeen.

Kapteinen er lykkelig!

Natten tar vi i havn på Sørfugløy.



Og i morgen klatrer vi fjellveggen før vi går videre.






2 kommentarer:

  1. Ohoj Bianca. Tack för att du tar mig också via kaptenens blogglogg till dessa exotiska platser. Whisky ena dagen och på nästa ö väntar miljoner fåglar. Matrosens vardag får guldkant.

    SvaraRadera
  2. Så kul att du tagit dig dit med båt! Väldigt exotiskt ställe. Sjöfylla eller en väldigt utdragen ankardram? Förstod att man inte kunde köpa något av dom på plats - hade ju varit en fin dricka att ha i båten.

    SvaraRadera