tisdag 8 juli 2014

Bianca på Västkusten

Det blev inte som planerat under vintern med Kielekanalen, Nederländerna och Södra England. För många osäkra faktorer med gammal hund och släkt på båda sidorna gör att Bianca stannar i Sverige den her sommaren. Lite korta turer i sundet och en lite längre längs svenska Västkusten.

Kaptenen tog sig igår till Falkenberg. Inte hellre det som planerat, hade hoppats på Träslövsläge söder om Varberg, men vinden svengde från SW till NW och på slutet var det inget roligt att kryssa med rev i storseglet och 8 - 10 M/S. Vi pressades inn mot Falkenberg och så fick det bli. Men en fantastisk segling var det så länge det varade. Max 8,2 knop och snitt 6,4 från Höganäs till Falkenberg.

Kaptenen hatar IT!
Varför kan dom inte låta bli att ändra saker och ting hela tiden!!!
Under vintern har Google endrat i bloggen så att kaptenen troligen trägner någon vecka att fatta hur han ska lägga in foton. Det är ju synd. Hur ska ni anars se den jättevindsnurran vi just nu ligger bredvid/under? Lite skumt, tyckte Bianca, i början, men man venjer sig...svusj...svusj...
Det tycks även vara svårare att göra en stävningskontrolll....

Nu på morgonen blåser det östlig bris, troligen kring fyra m/s ute på sjön. Håller det i sig under dagen kan vi möjligen ta oss helt till Göteborg på ett mycket trevligt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar