fredag 4 juli 2014

Då seglar vi igen! Bohuslän here we come 2014!

Äntligen har vi bestämt vart vi ska segla säsongen 2014! Hela hösten, vinter och våren har vi diskuterat resmål allt från Biscaya, Scottland, Tyskland,myssegla i Danmark till att det slutligen blir Bohuslän.
Gammal hund, studenten och jubilarer har gått före i planering i år!
Rederiet har under året tränat frenetisk så att hon kan galant hoppa upp på båten med styrka och elegans. De gångna episoderna vid diverse bryggor och angörningar som kanske inte genomförts friktionsfritt och Kapten slipper vara extra tydlig i sina kommandon kan nu ha eliminerats. Rederiet tog kanske i med träningen för det har resulterat i en Svensk Klassisker!!  Kognitivt terapi kan vara bra när något är lite läskigt och som ni förstått så gillar inte Rederiet att bada i vatten där hon inte ser botten. Den sista utmaningen i en Svensk Klassikern är ... VANSBRO SIMMET!!! och typiskt för året (allt för att Rederiet ska känna igen sig i kylan) så har man kortat ner sträckan från 3000 till 1500 pga .... vattentempraturen som ligger på 13 grader.
Den trogne Kapten har supportat hela tiden med mat, dryck, transport och väldigt många glada tillrop.
För en tid sen hade Kapten inte gjort upp planeringen för vårt seglaräventyr och Rederiet la in en beställning att torsdagen den.. skulle Bianca befinna sig i Långedrag för då var det dags för Rederiet att mönstra på och att målet i år var INTE att segla så fort genom Bohuslän som möjligt utan att ta dagen som den kommer.
Kapten satte sig ner och la upp en plan som vid presentation först såg ut som en realistisk och bra plan.... Segla Bianca själv på fyra dagar till Strömstad!!! Vänta vänta lite sa Rederiet, vi skulle ta det lugnt och ta dagen som den kommer! Kapten såg uppriktigt förvånad ut och sa: men bussen tar dig ända ner till hamnen i Strömstad. Söta Kapten som alltid tänker på Rederiet eller var det en bra ursäkt att få hårdsegla med Bianca.  Vi kom slutligen överens om att Göteborg är där Rederiet hoppar ombord och sen ser vi.
Så nu är vi igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar