söndag 20 juli 2014

Skagen

Viss fick vi förtöjd i Skagen men det var som att få på sig för små skor! Kaptenen som av natur är en försiktig person som helst inte vill störa och göra illa tyckte det var jobbigt att pressa sig in i hamnen. Och värre blev det ut över kvellen: aldrig har kaptenen sätt så många båtar i en hamn stuvade på varandra, och det fortsatte å komma in nya båtar sent ut över kvällen. Om det börjar brinna i en båt.... Kaptenen var övertygad om att rädningstjänsten i Höganäs inte hade tillåtit så många båtar i hamnen hemma.

Packat i Skagen men alltid plats till en till....
Det blev trots allt en lugn natt och nästa morgon stack Rederiet iväg till Skagens udde på ett löppass. Svettig, röd i nyllet och adrenalinstinn återvände hon i högvarv och Kaptenen fick sätta lite i för att få kvinnan ned i varv: hon ville omedelbart att Kaptenen skulle vara med ut på den förbannade udden som var "så fiiiiiiiiiiiin". Det blev ett kompromiss: ta det lite lugnt ombord, så på land och äta en lunch....och gå en liten tur.....som blev Skagens udde. Varmt och svettigt var det, udden blev vist upp och båda stod med fötterna i vattnet i ett försök att sänka temperaturen mellan tårna.
Åter i hamnen efter denna solbrinnande utflykt stod ett stort glass vatten och en öl högt på bådas önskelista. En trevligt tjej på Hamnkrogen fattade situationen och försörjde oss med båda delarna med oerhörd snabb påfyll.

Det blev en timmes time out i Bianca innan vi på nytt klättrade över sex däck för att ta oss på kaj och sätta kurs mot pizzerian vi spanade in kvällen innan.
Rederiet var fortsatt törstig och beställde en
stor öl...

Pizzan var god och nu är vi mätta och belåtna tillbaka i Bianca. Det blir nog tidig kväll och några turar upp under natten för Rederiet efter den ölen.


I båten bredvid har dom en papegoja som kan flyga om den vill men trivs bäst
under sprayhooden skyddad mot rovfåglar. Kan man ju förstå...

I morgon har Rederiet bestämt att Bianca skal ta sig till Läsö. Då blir det väl så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar