fredag 18 juli 2014

Syd Koster- Smögen-Fiskebäckskil och Kobbe!

Rederiet och Kapten har fullt upp och har väl aldrig haft ett så socialt liv till sjöss som i Bohuslän! Än den ena än den andra mer trevliga kompisar som också är på resande for i samma område. Matroserna från Lerum bidrar aktivt med sina goa vänner och bloggandet har fått stryka på foten. Matroserna från Lerum landade ordentligt efter inblåsningen på Syd Koster, som för övrigt är en mycket fin liten ö som besättningen på Bianca har tagit till sina hjärtan full ut.
Kaptern och Rederiet har fullt upp att tygla sig att inte segla på för fort, men sträckan mellan Syd Koster och Smögen tog sina 7 timmar då Bianca fick gå ut och in från " rännan" till havs och tillbaka när besättningen började bli lite gröna i ansiktet då det var mycket gammal sjö. Kapten ville tanka diesel, gasen var slut och även allt vatten så Binaca tog första bästa mack i Kungshamn/ Smögen som råkade vara Kungshamn och där satt Landkrabborna från Ängelholm på var sin solstol och vinkade glatt till oss. Så bra för Bianca fick en fin fin plats på Rösholmen och kunde gå till Landkrabborna som bjöd på en delikat middag på bryggan. Nästa morgon tog delar av besättningen en lokal båt till Smögen och trängdes med resten av Sverige på bryggan. Kapten brukar inte uttrycka att han har behov av något men fick en fin tröja i Alaska som han till Rederiets förvåning trodde var en fleecetröja!! Kapten är fullt läskunnig men total ointresserad av tyger och material om det inte är segelduk av olika sort. Rederiet gick på fleecejakt och grabbade tag i en av Landkrabborna från Ängelholm som tvingades prova och prova fleecejacka efter fleecejacka innan Rederiet var nöjd och gick ut från affären med tre plagg.... Ja Rederiet fick ju matcha kapten med en ny fleece med matchande snygg bubbelväst. Styrbords Karin hejade friskt på

Matros Ellen har berättat för Biancas besättning om Fiskebäckskil sen hon mönstrade på båten, samtidigt som Matros Olle har frågade många gånger om han snart ska hem och cykla på sin nya BMX som han fått samma dag som han mönstrade på Bianca.
Från Smögen tog sig Bianca galant med Babords Fredrik vid rodret. Matros Ellen hade tipsats om att det kunde vara fullt i Fiskebäckskil så Hamnkapten kontaktades och det informerades om Biancas ankomst. Matros Ellens beskrivning av Fiskebäckskil infriades med råge. En så fin hamn med många trevliga vänner till Matroserna från Lerum.
Styrbords Karin började nu få garderobstädningmålahusethämtahundenvimåste...ångest och väldigt hastigt hade Matroserna från Lerum mönstrat av Bianca. Tror både Kapten, Rederiet och Matroserna från Lerum blev alla lika förvånade över att inte vara tillsammans längre och som tur är ses alla snart igen.
Kapten började frenetisk städa Bianca och Rederiet gav barska order om att nu kastar vi loss. Bianca ska ligga på svaj inatt! Och det gör Bianca! eller rättare sagt lutar sig mot en kobbe. Vackert!
Rederiet och Kapten har nu en stor längtan att få forsa fram så det kanske blir... Skagen imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar