måndag 14 juli 2014

Grebbestad, Koster, Grebbestad och Strömstad

Rederiet och kapten är INTE nöjda med bloggtekniken i år. Inlägg försvinner efter publiceringar. Men nu har Rederiet bestämt sig för att prova igen.
Bianca seglade från Smögen i ett fantastiskt väder och selgade till en hamn norr om Grebbestad. Vid inseglingen kom det upp en mindre motorbåt och Kapten vinkade artigt till båten. Motorbåten fortsatte och vinka frenetiskt och kapten vinkade tillbaka igen och tänk, väldigt var motorbåt folket vinkar då! tills det gick upp ett ljus att han faktiskt kände motorbåtsfolket. Rederiet! skrek Kapten, se det är Dackemarks i båten. Rederiet hade fullt upp med att gräva fram förtöjningarna i fören så det vara bara stussen som synes. Vi tuffade in med finfin guidning. Väl förtöjda meddelade herr Dackemark att han tänkte fiska torsk. Rederiet som älskar att fiska fick snabbt sitt nya djuphavsfiskespö och meddelade att hon följde med. Fru Dackemark anslöt också på torsksutflykten som slutade med en tork till Herr Dackemark och en väldigt trasslig lina till Rederiet. unge herr Dackemark fick se på Kaptens dykegenskaper vid bryggan. En underbar kvällsmiddag intog i solnedgången varvad med fiske då makrillen hoppade nästan upp i båten. Rederiet och Unge herr Dackemark turades m men den här gången lyckades Rederiet få napp. Väl upp med fisken på land hoppar Rederiet och unge herr Dackemark upp och ner på bryggan av pur fiskelycka. Herr och Fru Dackemark frågar vad som nu ska hända med fisken. Rederiet och unge herr Dackemark tittar på varandra och säger: Ja jag tar inte i fisken. Fru Dackemark är en mycket modig kvinna så hon tar av fisken från kroken och den får återgå till sitt rätta element.

Makrillen hoppar och solen går ned i Munksundet.
Nästa dag seglade Bianca till Nord Koster och där avnjöts en härlig lunch! Helst fantastisk segling!
Vid återfärden fick Kapten information om att Styrbords Fredrik med familj var på väg mot Grebbestad med offentliga transporter. Arrangemang gjordes för upphämtning i Tanum. Strax efter fick kapten samtal igen från där det informerades om att reseledaren Babords Karin hade missat den lilla detaljen att tågtiderna in till Göteborg hade övergått till sommartid. (Styrbords Karin är en van pendlare) Hela familjen var nerskjutsad till stationen med bagage och allt och Babords Karin kunde inte förstå att familjen såg så sur utan när hon lyckligt vinkade till dem  (läs: hann fram i tid) vid ankomst till stationen efter att parkerat bilen. Familjen är dock väldigt flexibel så bilen kom till god användning.
Att bada är något som Rederiet gör numera bara i våtdräkt! iallafall innan unge herr Dackemark tvingade fram ett löfte om att Rederiet skulle hoppa från Bryggan. Vid ankomst av matroserna från Lerum fick Rederiet god hjälp med modet att hoppa av Matros Ellen som först hoppade och kunde informera om att det var varmt i vattnet.
Återigen en magisk kväll med ATH av middagsgäster på Bianca.


Det skulle bli sämre väder fast Biancas besättning hade svårt att förstå det och alla väderleksapparna gick varma. Strömstad skulle ha fint! Rederiet ringde Strömstadskontakterna och tillslut efter en väldigt blåsig seglats anlände Bianca och hamnade på partybryggan. Som tur öste regnet ner så partyt kom av sig. Matros Olle inköpte ett nytt kastspö och intog position i regnet och till slut fick han sin 1:a makrill.
Imorgon hoppas vi på lite bättre väder igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar