lördag 12 juli 2014

Smögen till Grebbestad

Rederiet hjälpte Kapten att backträna idag! En lätt löptur på morgonen från Smögen till Kungshamn. Då varken Rederiet eller Kapten känner till landområdet så var valet ganska lätt: höger eller vänster ut på vägen där Bianca låg förtöjd! Kapten frågade visserligen om Rederiet tittat på kartan om det fanns en bra rutt! Vi tar till höger sa Rederiet. Det är en bra rutt. Sagt och gjort, på med löpargrejerna och off we went. Kapten hann sticka in huvudet till Filip Manninge som satt och sydde på segel ( troligen gjort det hela natten) och sa godmorgon. Filip utbrast Oj Kapten springer du också!! Om det var en grimas eller leende kunde inte Rederiet avgöra men Kapten svarade ja det gør ja på klingande ... norska. Biancas besättning tog höger och där väntade 1 km rakt upp för. Vackert var det på bron iallafall när besättningen lyckats flåsande ta sig dit. Nerför bar det sen till Kungshamn och sen tillbaka. Efteråt tittade en svettig Kapten på Rederiet och sa: jag har faktiskt rätt så bra kondition!

Snabb lunch och sen bar det av mot Grebbestad. Återigen en av de finaste dagarna på havet. Fin vind, varmt och Biancas norskdesignade genakker fick vädrat sig igen.
Tjohej vad det gick undan.
Bianca närmade sig slutdestinationen och Rederiet påbörjade de sedvanliga förberedelserna. Kapten utropar plötsligt " nämen hej på er! En motorbåt brummade vid sidan av Bianca och hade gjort så en stund. Motorbåtens besättning hade vinkat entusiastiskt till Kapten och han hade hövligt vinkat tillbaka två gånger och började sen fundera om Bianca skulle bli kapad tills polletten trillade ner och Kapten såg att det "the Dackemarks" från sötvattensstan Lidköping. Bianca blev lotsad in till fin fin hamn. Herr Dackemark ville ut och fiska torsk och Kapten uppmanade Rederiet att prova sitt nya Havsfiskespö. Herr Dackemark, Fru Dackemark och Rederiet kastade loss ut på Torskfiske medan Kapten visade upp sina dykfrånbryggankunskaper tillsammans med unge herr Dackemark.
Rederiet var fullt av förhoppning att äntligen skulle här fångas torsk så det inte bara var Nina som fångat en torsk ombord på Bianca. Ett ställe som Herr Dackemark såg provades ut men inget napp. Nästa ställe då... fick Herr Dackemark en torsk!!!!! och Rederiet fick trassel i linan. Buhu! Fru Dackemark visade upp sina fantastiska trasslauppegenskaper (läs tålamod) och Rederiet provade igen. Ingen torsk här inte.
Biancas besättning och The Dackemarks avnjöt en fantastisk middag ombord på Bianca med en sagolikt vacker kväll. Oj men vad händer!!! Makrillen formligen hoppade runt båten. Kapten! Skriker ( väldigt lågt för man skriker inte i en hamn) Rederiet: var är makrills spöt? Kapten svarar: det ligger i Biancas källare. Upp for locket, ner for Rederiet och unge herr Dackemark, som för övrigt är lika entusiastisk som Rederiet att få fiska. Upp for Makrillspöt och av Bianca hoppade, ja ni läste rätt, hoppade Rederiet graciöst ner på bryggan tätt följd av unge herr Dackemark som ropade: där är dom, där är dom! Första kastet inget napp, andra inget napp men plötslig fräser det i vattnet precis nedanför Rederiet och unge herr Dackemark. Herr Dackemark ropar nu: kasta Rederiet för nu eller aldrig får du napp! ( Herr Dackemark är expert på fiske bara så ni vet) Rederiet är van att ta kommandon på Bianca så makrillspötslinan svishade ut i havet. Jaaaaaaaa Rederiet har napp och vevar febrilt upp linan. Oj så fin makrill! Rederiet och unge herr Dackemark hoppar upp och ner av glädje på bryggan. Herr & Fru Dackemark frågar vad som nu ska hända med makrillen. Unge herr Dackemark och Rederiet tittar på varandra och säger "vaddå jag tänker inte ta i fisken" Igen tar Fru Dackemark hand om situationen och hjälper den fina makrillen av kroken och återbördar den i sitt rätta element. Unge herr Dackemark fortsatte fiska utan lycka men Biancas besättning med gäster fortsatte att njuta av den obeskrivligt vackra bohuslänska sommarkvällen.
Imorgon är en ny dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar