tisdag 15 juli 2014

Inneblåst på Koster


Bianca tog sig från "nödhamn" i Strömstad till Syd-Koster sen eftermiddag efter att ha legat av ett lite oväder måndag kväll och natt. Bianca har inga bra erfarenheter med Strömstad och bättre var det inte den här gången hellre: trångt om plats och gått om turistfeller. Familjen från Lerum trillade rakt i en av dem och blev blåst på pengarna när dom beställde sushi som inte svarade till förväntningarna: lite och dyrt.

Den lilla hamnen Kyrksund på Syd-Koster visade sig vara något helt annat: lungn med få platser och Bianca hade tur och fick en av dom bästa, med landström rakt mot vinden som skulle komma! Kvällen blev en uppenbarelse av vackert väder, ungar som fiskade krabber och vuxna som njöt av lugnet. Det serverades ankardram, två sorts rosé, ungsbakad makrill, kykling och jordgubbar med gädde. Det drog ut på sena timmarna och passerade midnatt innan vi alla kom i koj.

Krabborna är eftertraktade byten...

Under natten ändrades vädret och kaptenen vaknade efter några timmar av regnet som trummade på luckorna. Upp i mörkret och få täckt till över cockpit. Blåsten som redan hade dragit igång ökade på och höll i sig under hela dagen. För det mesta 10 - 12 ms och kan hända mera i byarna. Det blev en dag i hamn och ingen av dom andra båtarna gick ut.

Det blev gemensam expedition till den lokala ICA affären. Där delade gruppen sig i två expeditioner: en till öns trädgårdscenter och en grupp till Ekenes där det lokaliserades ett museum och en dyr restaurant.

Till ICA för att panta och handla...
 
Herrarna har under landligget kämpat med sudokus i den norska tidningen Dagens Näringsliv. Båda har fastnat i den svåraste som kallas "hjerterå" vilket kan översättas med att det gör ont i hjärtat att kämpa med siffrorna...

Kaptenen har börjat kvällens sudoku

Vi hoppas på en trevlig prognos för imorgon. Troligen inget regn, bra solchanser, men lite osäkert vad gäller vinden, båda i riktning och styrka. Vi ska söderut.

1 kommentar: