måndag 21 juli 2014

Læsø

Rederiet och Kapten vaknade kl 04.00 då grannbåten gav sig av! Ska Bianca också kasta loss? Lugn stormen sov en stund till meddelade Kapten! 07.00 gav Rederiet signal att nu serverades det frukost. Bianca gick ut från Smögens hamn strax efter 08.30 med sikte på Læsø! Kapten älskar sitt nya segel - Genakkern som han påstod var perfekt idag!! Seglade galant förbi en dansk båt då det vinden tog slut. Meka ner Genakkern och upp med förseglet! Det ligger många stora fartyg utanför Skagen och väntar på något!! En av de stora passerade Bianca, vinkade och tutade till oss! Trevligt att de stora fartygen bryr sig om små segelbåtar. Skagen var som det beskrivits tidigare smockat med båtar! Mycket intressant är den organiserade kaoset när båtar lämnar eller kommer in. Inte en hög röst har hörts och vi pratar 100 talsbåtar. Om det hade en parkeringsplats hade blodvite uppstått med alla alfahanarna som skulle fram med sina fina (stora) bilar! Imponerande att sjöfolk är så respektfulla och samarbetar så fint.
Turen över var trots lite vind skumpig, väl i hamn fick Bianca plats vid hamnmynningen och ligger ytterst för imorgon är det take off kl 06.00 och riktning Anholt! Det lär vara Bianca och väldigt många andra båtar.
Biancas besättning har registrerat hur många båtar som har med sig sina hundar. Olika storlekar och raser!  Många sätt att komma i kand med sin hundkompis!
Læsø är en söt ö som Biancas besättning bara kommer att se ena hamnen.
Som vanligt planerade Rederiet & Kapten laga mat i Bianca men hamnade som vanligt på krogen och åt en ljuvlig middag med lokalt fångade Jungfru hummer (stora havskräftor)
Bilder kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar