lördag 9 juni 2012

Då var det dags!



På väg ut ur Höganäs Hamn
Klockan 12.05 lossade vi förtöjningarna och började seglatsen mot Lofoten. Fantastisk tur med vädret med blå himmel, lagom vind. Efter en lång startsträcka av förberedelser - allt ifrån om båten kommer i vattnet till hur blir vädret den 9 juni så är det äntligen dags och förutsättningarna goda för en bra start av resan. Första etappen blir Höganäs -Anholt och därefter Anholt- Skagen. Vi har handlat mat som jag hoppas att vi hittar efter att ha stuvat i alla smarta utrymmen. Upptäcker kanske i september var havregrynen blev av :-).
Det sista med masten blev klart sent igår kväll. Mitt i studentfirandet fick Erik åka ut till Höganäs vid 22 tiden och hjälpa killen från Linds Segel att hissa upp honom i masten för att få fast det sista inför resan. Kul att ha ett säsongsjobb inom segelbranschen. Verkligen på eller av.


Emil & Erik
Vind i Seglen
Emil har seglat sisådär en dagstur i sundet innan han nu ska göra Anholt- Skagen- Norge. Det ska till en tuff nordnorsk gutt att kasta sig ut i det äventyret.

2 kommentarer:

  1. Good luck - wishing you good weather all the way - chance would be a fine thing but the wishes are there anyway. all the best carole and magnus

    SvaraRadera
  2. Thanks! But today we think the only good weather is in heaven. We are closer to somwhere else.
    Erik

    SvaraRadera