lördag 30 juni 2012

Det regnar!

Shopping i Ålesund får man göra med ögonen. Här vandrar mest rika turister från de stora turistbåtarna och fotograferar. Vi gjorde den obligatoriska trippen, upp på berget tillsammans med halva jordens nationaliteter, okej lite överdrivet, men det var Italienare, Fransmän,Österrikare, Polacker, Indier, Amerikanare, Tyskar, Japaner, Koreaner eller Kineser osv. Rena lemmeltåget upp och ner. Vissa pustade mycket och vi hoppades att de inte skulle falla ihop på väg upp. Påminner mycket om Juneau, Alaska, där det också vimmlade av täta turister från de stora turistbåtarna. Stan är fantastiskt vacker och husen är ett äventyr att titta på.
Dagen idag har det regnat, regnat och regnat. Erik har fixat med båten inför morgondagens resa mot Brönnöysund med Kristoffer, Nina och Sven-Tore. Handlat, fyllt på disel och vatten. Den andra delen av besättningen passade på att ta en löprunda i Ålesund. Bra träning inför Lidingöloppet i September för här är kuperat så det duger.
På P1 NRK finns det ett sommarprogram som heter Reiseradioen. Trevligt program från olika ställen i Norge. Idag avslutades programmet med intervjuer av barn om sommarförälskelse. Lite olíka budskap om vad det är för någonting och på frågan: Vad ska man säga till någon man är förälskad i ? Det avslutande svaret i programmet var: en liten tjej sa- man sier "I love you" och la till - om man snakker engelsk förstås.
 På tal om barn hittades denna fina skylten på ett hus under löpturen. Mödravård centralen kanske?
Ikväll fuskar vi med fisken (lättsaltad Uer med bacon), den är inhandlad på Spar.

Hurtigrutten kommer in i Ålesund två gånger om dagen (från söder och från norr) , varje gång tar den oss andra i hamnen på sängen. Båtfolket i hamnen lyfter varje gång ett par meter över havsytan. Inte pga vågorna för båten lägger till utanför hamnen utan för att den ger ett mycket kraftigt signal om sin ankomst .Gokväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar