fredag 22 juni 2012

Glad Midsommar!

Då är båtens ägarduo äntligen på båten samtidigt! Erik har väntat och jag har flugit! En underbart vacker inflygning över ett Bergen som badade i strålande sol. Så fantastiskt vackert att tårarna nästan började rinna. Bergen är en mycket vacker stad. Lyckades pricka in sommarens intåg och jippo i byn. Affärerna hade öppet till 01.00 och fullt fart på kajen! Märkligt att ligga i hamnen och alla som går förbi tittar ner i båten, ja till och med stannar och tittar lite extra på båten. Vi är i Baviarialand nämligen. Trevliga grannar som tipsade om en fin bok om hamnar som vi, (eftersom det nu var öppet) gick och köpte.
Midsommarkvällen kommer vi att fira i Hernar, Stakksöy. En gammal hamn som många båtar använder som den första och sista hamnen innan de seglar mot Shetlandsöarna, Island eller Grönland. Under kriget var det den hamnen som man skippade ut flyktingar till Shetland. Finns omtalade i Olav den Heliges saga, Snorre och Håkon Håkanssons saga. Å så vi förstås!!
Nu börjar äventyret!
Glad Midsommar på er!

4 kommentarer:

  1. Trevlig midsommar och fortsatt god tur!
    Här är stugan fylld av trevliga babyljud och förberedelset inför
    mogondagens koncert, c:a 100 pers, med vin, köttbullar med dipp,
    skivor av rullat tunnbröd med laxkaviarfyllning och sockerkaka
    som avslutning.(Havregrynen får vänta till nästa vecka.)
    Vädret blir toppen.
    Carole, Magnus, Lisa, Ziko, Greebo, Diamond

    SvaraRadera
    Svar
    1. Från Bianca vid Sognefjordens inlöp hälsar vi alla på Chatau Salamon och hoppas ni fick en trevlig konsertkväll som det alltid brukar vara.

      Radera
  2. Glad midsommardag får man väl säga idag! Upplys en okunnig... vad är Baviarialand? Ett land fullt av Baviarer gissar jag. Bits dom? Låter lite farligt ;) Kanske de fått vittring på havregrynen! Så var rädda om er och ha fortsatt god tur! Kram SoS

    SvaraRadera
  3. Bavaria är en jättestor tysk produsent av segel- och motorbåtar. "Mycket båt för pengarna" men det har varit mycket diskution om kvaliteten. Det är ingen svensk Orustbåt men priset är det halva (eller mindre. Norge har troligen högsta antal Bavariar per antal invånare.

    SvaraRadera