torsdag 28 juni 2012

Endelig - rundt Stad

Det er ikke hver dag havet ligger så flatt ved Stad.
Fra Silda, rundt Stad, inn i fjordene
med motvinden fram til Hareid.
Opp halv seks og ut klokken seks. Kaffe på termos og noen brödskiver ble smört på vegen ut. Nå skulle vi runde Stad som alle snakker med respekt om. Vi gikk sammen med den digre Hanse 495 båten som fikk slå litt av på farten så vi klarte å holdt fölge. Selvsagt var det motvind. Hva ellers? Et stykke ut kunne vi sette storseglet og pine Bianca opp mot vinden. Det skulle jo blåse nordöst???????
Stad var plankekjöring: flatt, stille - litt lang gammal sjö - og fint med sol fra nesten skyfri himmel. Kaldt i luften men Praktfullt! Vel rundt og inn på nordsida fikk vi endelig vind for fulle seil og kunne kose oss inn mot land. Der ventet motvinden....
Tre små båter tar seg rundt Stad i riktig fint vär.

Det ble en lang dag på ti timer. Stort takk till Yanmarn som har dunket på uten problem. 30 torfaste hester som klarer seg med litt over to liter diesel i timen. Det er vi veldig fornöyde med. Hva hadde en seilbåt värt uten motor?

Nå ligger vi i Hareid, en og en halv time fra Ålesund dit vi går imorgen. "Brödbakeren" må til tannlegen der: fullkorn i brödet knekkte ei tand igår kveld og det er ikke helt problemfritt. Litt vondt faktisk... Var heldig og fikk time i Ålesund 12:50. Så har vi ett tydelig mål også i morgen

Vi stoppet en halvtime undervegs og dro småsei til middag. Fisken er kokt og maten spist. Blir nok tidlig kveld idag. To trötte skrotter som har värt tidlig oppe, stått en hel dag (nesten) i ny frisk motvind direkt fra motvindsfabrikken. Det gir fin farge i fjeset og underlag for god sövn.

5 kommentarer:

  1. Först att kommentera dagens blogg! Ni är superseglare, vilken tur att det var lugnt annars vet vi hur det kan vara med gammal sjö och man är ett med elementen (splasch...)
    När du besöker tandläkaren så kom ihåg att Volvo Amazon är Italiensk (M. Fleksnes)annars kan det bli problem.

    Nu ska vi snart bänka oss och se sista semifinalen i FotbollsEM. /Fredrik

    SvaraRadera
  2. Om ni är sugna på att titta på hur det går till i Ålesunds folktandvård.

    http://www.youtube.com/watch?v=mMLokprH304

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul. Hoppas brødbakaren sæger Citroen Hihi

      Radera
  3. Vi har hämtat oss från en lyckad koncert med omkring 90 personer. Ingvars köttbullar med med lingondipp och renklämman gick ner som smort.
    33 grader här i dag öen lugnt på Tarn.
    0, 0:2, 0:2:1, 0:2:1:1 katt och hund

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så hærligt att koncerten gick bra. Låter fantastisk skønt med 33 graders værme. Vi har ca 14 tror jag. Men sol. Ær det inte 5,0 och5,1.1 som ær hos er :-)

      Radera