söndag 24 juni 2012

Leirvik - Trondjemske postveien!

Först en kulturskillnad mellan Sverige och Norge; NRK P1 och SR P1. P1 i Sverige är djup, insiktsfull och kunskapen rinner in i öronen på lyssnarna. NRK's P1 är som koltrasten, det kvittrar och sjunger i rullande mjuk framtoning. Var morgonhumöret lite surt är det bara att slå radion, vaggas in i det norska språket och vips är livet betydligt bättre.
I Leirviks hamn ligger ca 10 båtar och vi är tre som kommer söder ifrån. Ett sött litet värdshus som lockar med buffé och jag har all möda att få Erik att inte gå dit! Vädret varierar ömsom regn ömsom sol, men varmt och behagligt. Vi ligger stilla idag och jag ska jobba ngr timmar. Vi tog en löptur och följde delvis den Trondhjemska postveien som kom över Sognefjorden från Bergen till Leirvik. Finns fina karakteristiska stenbroar.



En liten St Hans brasa fick vi njut av! Fyrverkeri fanns på menyn men bara några få. Tror faktiskt att det är förbjudet att skjuta raketer här i Norge. 







Imorgon fortsätter vi till Askvoll. Det ska blåsa upp ca 16 m/s ute i havet så vi går inomskärs och hoppas att det är lite lugnare. Planerar att starta tidigt på morgonen.

5 kommentarer:

  1. Fina bilder! Nu förstår jag varför breven tar tid att kommma fram?

    16 m/s då blir det till att hålla i hatten, lycka till :-) /Fredrik

    SvaraRadera
  2. Låter som ni har det mysigt, längtar tills vi ses igen!

    SvaraRadera
  3. Varför får inte Erik äta buffé ?
    Han har ju ätit havregrynsgröt sedan Emil mönstrade av !!!!

    SvaraRadera
  4. När man seglar är det viktigt att se framåt. I Ålesund går rederiet på land. Nytt mannskap och skärgårdens mysiga restauranter ligger där som pärlor på silverband... Och vi får med en profesjonell norsk kock (som är på semester....) Omtanken värmer:-)

    SvaraRadera
  5. P2 er Norges svar på Svensk P1. Der er det kunnskap og klassisk livs-mördar musik.

    SvaraRadera