måndag 25 juni 2012

Sol,vind och Makrill

Vaknade och det var blå himmel, nästan vindstilla och sol i massor! Tankade och stödhandlade (om vi inte får fisk är det bra med lite stöd mat). Shorts och tshirt fram till mynningen av Sognefjorden. Där tilltog vinden kraftigt så seglarställen åkte på med en väldigt fart. Yes, 15 m/s i rakt motvind och sådär en 16-17 grader luften. Dock inga vågor av storlek. Nu vet vi var den odlade laxen kommer ifrån för det är laxodling på laxodling längs fjordarna.

Från vår lugna hamn tittar vi rakt ned i det trånga sundet från Sognefjorden
 där vi hade upp i 15 ms rak motvind.
Inga fler utsatta hamnar som vi ska till nästa dag kommer att nämnas framöver, för det stämmer inte alls när vi väl sätter fart ut på havet! Idag bestämde oss för att gå in i en hamn med lä för Nordanvinden. Spännande insegling med ett gatt på 5 m, Bianca gick precis igenom. Snirklade oss mellan sjömärken satt ut som en slalombana fram till hamnen. Ligger i Korssund, Fjaler. Här är så vackert så jag började gapskratta! En av världens vackraste kust stämmer väl in på geografin här. Vänliga norrmän berättade var vi kunde fiska. Vi provade och ÄNTLIGEN har jag fåt uppleva hur det är att kasta ut kroken och få napp efter napp efter napp. 6 makrillar på 5 minuter! WOW! Så kul! Ville bara fortsätta men vi ska äta upp fisken också! Ser "ekologiska får" i massor! En väldigt fin restaurang i Köpenhamn beskrev menyn med att deras specialitet var ekologiska får! Tre mycket förvånade gäster tittade på kyparen och tänkte säga "men är inte alla får ekologiska?"
Imorgon fortsätter vi norr över :-)!

3 kommentarer:

  1. Så fint at dere har så bra vær. Ha en bokS joikakaker i reserve, dere kan bli lei av fisk.
    Har kommet meg etter 3 dagers midtsommerfeiring på Landsort. Harde tak der borte i nabolandet.
    God tur videre til Ålesund.
    Klem fra Nina

    SvaraRadera
  2. Skepp ohoj! Vad härligt ni verkar ha! Och visst e de kul att få fisk - färsk makrill med citrondillsmör är mums. Och nyttigt! Här är ett evigt regnande - en skur som varat i tre dagar ungefär. Och kallt! Kram så länge SoS

    SvaraRadera
  3. Klart till drabbning, Myyyysigt.
    Kram IRHAN

    SvaraRadera