söndag 10 juni 2012

Höganäs - Anholt

Då har årets stora äventyr börjat: Emil och jag lämnade Höganäs 11:50. Nästan tre timmar försenade. Studenten - svenska firandet av "russen" - krävde sitt. Avfärden var perfekt med sol, 5 - 7 ms från syd och allt fungerade som förväntat. Cecilia och Marcus hjälpte till med det sista och vinkade när vi gick ut från hamnen. Om två veckor kommer Cecilia ombord i Bergen och blir med till Ålesund. Det ser jag fram mot.

Emil vid rodret när första regnskuren kommer...
Emil och jag seglat fint förbi Kullen, såg Hallands Väderö långt inne på styrbord, och fortsatte mot Anholt. Efter ca fyra timmar drog molnen ihop sig i söder över Danmark och det varade inte länga för första, brå vindkastet kom och vi fick hålla fast oss och snabbt gå upp mot vinden. Det var dags att reva lite segel, och sedan lite till... Nu blåste det mellan 11 - 14 ms och vi brusade vackert fram mot Anholt.
Det blev lite jobbigt på slutet, lite sjösjuke känning för oss båda, men äntligen förtöjd vi i Anholt 20:30. Nu va Emil vrålhungrig och bjöd på mat i restauranten. "Beklagar, köket är stängt, men kocken hälsar att ni kan få fisksoppa". Fisksoppa och en öl! Fisksoppan var god men bestod av fyra blåmusslor och fyra poteter... När jag halvvägs ned i soppan snällt undrade varför det inte var lite fisk rodnade serveringstjejen, försvann ut till kocken och återvände med meddelandet: "Soppan är på huset. Det var en miss från kocken."

Nu är det söndag, vi har sovit länge, gjort god lunch och ligger inneblåst. Vindmetaren visar 14 - 15 inne i hamnen så vi stannar och avvaktar. Kan blir lite bättre senare på dagen. I så fall går vi om väderrapporten lovar oss en hyfsat nattsegling till Skagen.

2 kommentarer:

  1. Vi prøver igjen i kveld! Da er nok ikke kjøkkenet stengt, så da får vi velge fritt på menyen. Det de andre hadde spist i går så godt ut (bordene var ikke ryddet da vi kom i går).

    Dagens begivenheter i Anholt: Vann og brød og hard seillas har enda ikke gjort sitt for etterlatenskapene. Dermed gikk toalettet tett og vi fikk erfaring i demontering av pumpen. Det vil si Kapteinen fikk erfaringen, mens matrosen og årsaken til problemet, bistod fra sidelinjen med verktøy og gode råd.

    SvaraRadera
  2. Det är bra Emil att du testar utrustningen:-) Önskar lycka till i dag och hoppas på bra väderförutsättningar! Här öser regnet ner! Sommar, sommar, sommar:-)

    SvaraRadera