onsdag 27 juni 2012

Silda - i väntan på Stadt!

Hänga rent tvätt på båt när solen skiner är att rekommendera! Torkar i ett nafs! Underbar dag till havs, solen skiner och klarblå himmel. En liten ändring i vindriktning hade inte varit helt fel för då hade det kanske varit varmt också, men nordanvinde är vår vän och rak motvind denna dagen också. Vi har gått genom fjordarna upp till Silda och det är magiskt vackert! Mötte första svenska båten som var på väg söderut och oj vad vi vinkade till varandra! Kolla bilden bredvis så ser ni våran rutt som tog fyra timmar och förtiofem minuter: först västerut, sedan en liten snepp rakt nordöver för vi gick österut och vände nordut. MOTVIND!!!! Vi gick för motor i trånga sund mellan höga berg där vinden snor sig fram som bergochdalbanan på Liseberg. Varje gång vi hoppades på segelvind rundt nästa bergsudde, vände den lika snabbt som vi ändrade kurs.Vi kunde ha satt segel sista två sjömilen innan Silda men då fick det va...

Gräsklipparnudist!

Det är ett fritt land. Helt plötsligt på en liten, liten ö ser vi en man som klipper gräset. Inget konstigt men han var spritt språngande naken.


Rederiet bjöd på middag i kväll. Sista smörjningen innan turen runt Stad! Vi var fyra gäster på restaurangen ikväll. Alla fyra ligger i Gästhamnen ombord i två båtar. Den andra båten är en spillrans ny Hanse 495 som ska i bröllop innerst i Nordfjorden innanför Ålesund. Vi kommer att följas runt Stad. Går ut kl 06.00 imorgon bitti. Vädret ser ut att bli bra ca 6 m/s från nordost och inte minst SOL Ska bli spännade! Men innan vi kojar ska två bröd i ugnen. Nybakat till frukost!

Det ökända Stadlandet visar upp sig innan vi seglar in i hamnen på Silda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar