lördag 23 juni 2012

Hestnesvåg blev det! Bagge mötte vi!!

Cecilia in charge
Bergen tog vi avsked med! För mycket folk, tjo och hej. Vi hade tänkt ta det lugnt men seglardjä..l tog tag i oss och vinden var härlig, solen sken och vi bytte destination. Det blev dubbelt så långt som vi hade tänkt!
Hittade en "uthavn" = ocean harbour som motståndsrörelsen använde som gömställe under kriget. Den gav också lä av fjället runt om den lilla lagunen. Preemiärdopp för vår jolle och vi i äventyrsmod skulle fiska och utforska ön runt omkring! Fisk blev det inte och turen slutade som tur var lyckligt! Vi la till med jollen och hoppade i land, började klättra uppför berget. ytterligare ett högre berg låg framför oss och jag fegade ur (höjdskräck) men Erik fortsatte... Helt plötsligt skriker Erik "vi går tillbaka - en vær (bagge)! Tydligen inte att leka med! Han satte ögonen i Erik och blängde men som tur var följde inte efter oss.
Eriks Bagge
Midsommarafton!
Vi var helt ensamma i sommarnatten tills senare på kvällen då två motorbåtar (inga bavarier) la sig lite längre in i lagunen! Sämre Midsommar kan man ha!
Sov länge för det var öronbedövande tyst. Hade bestämt var vi skulle gå idag men som alltid när Erik och Cecilia ska ge sig iväg blir vi sugna på längre sträckor, men nu har vi semester så "ta det lugnt"!!
Vi fiskade och njöt av naturen, havet och fisket!
Har fått första fiskarna: makrill och sej! Lunchen makrill och middag: sej. Helt ok faktiskt! Så kul att få upp två sej på en gång! Nu ligger vi i Leirvik (brevid en Bavaria), längst inne i Böfjorden, inloppet till Sognefjorden, Norges djupaste och längsta fjord och firar St Hans. Imorgon ska vi gå/springa på tur. Ha en trevlig St Hans!




  

2 kommentarer:

  1. Karin & Fredrik & Carina23 juni 2012 kl. 20:21

    Hej Det ser helt underbart ut! Vem hade fixat rosorna? Vi dansade runt stången i Regn men idag har vi haft en fin dag!

    Vi hörs!

    SvaraRadera
  2. Rosorna var till lilla frun från Popey the sailer man... tjut-tjut

    SvaraRadera