måndag 29 juli 2013

Fejan och underbara Skärgården

Bianca på berget
Biancas besättning vaknade efter en skön lugn natt i en underbar Naturhamn. Nog för att en och annan ankardram slank ner men så många hade besättningen inte hällt i sig så att det var totalt dimma. För dimma har vi haft i dagarna två!! Fint i skärgården! Inte en ö så långt ögat kan se. Bianca la till snabbt i Rödlöga för proviantering och sedan gick det vidare till Fejan där besättningen hade en bokad tid på restaurangen. Duktigt fullt på bryggan så Kapten fick äntligen prova dragen och förtöja på en klippa med Bianca. Ingen bottenkänning och bra prov för draggen att den satt på plats ordentligt.

Så mysig liten ö och där Biancas besättning intog en middag intog i gamla Obduktionsalen på ön. I slutet av 1800 talet hade man använt ön till flyktingar och Kolerakarantän.  Även OD kören som passerade efter en turné i Ryssland var tvungna att stanna för att inte föra in smittan i Sverige. www.fejan.se Morgonen efter restaurang besöket låg fortfarande i dimma. Kapten och Flygkapten fattade gemensamt beslut att nu går vi till Sandhamn. Ut i dimman och den ena spökbåten efter den andra mötte Bianca. Hotlips informerade lite nonchalant att "nu grabbar går vi i leden för färjorna till Finland" Det blev vi varse om efter en liten stund då 1:a färjan gav sig till kännan och Rederiet hoppade ett par meter högt av skräck, Bööööööööööhhhh! först en gång och sen ett par gånger till. Besättningnen spanade in i dimman och alla sa samtidigt -nu kommer den! Var, var var och plötsligt ser vi fören på färjan. Mäktigt!

Där är den!
Kapten och Hotlips diskuterade nu var Flygkapten och Rederiet kunde få sin medicin av sol idag för nu var vi trötta på dimma. In i alla apparna och Hotlips, Flygkapten konstaterade kallt att hemma på deras gata i stan var det minsann sol och mycket varmt!! Eller på Arlanda som är Flygkaptens referensram för väder. Bianca tuffade närmare in mot Stockholm och nu kom äntligen solen och vinden och vi hade en härlig seglareftermiddag innan dimman slog till igen.

Hotlips








Sandhamn
Hotlips och Kapten ville så gärna visa Rederiet och Kapten Sandhamn! Rederiet läste recensioner på Hamnguiden och det var inga positiva omdömen alls. Äsch sa Hotlips det stämmer inte, jag har varit där! Seglade snyggt in i Sandhamn och där var det full kaos och tvärfullt. Flygkapten och Hotlips såg lite snopna ut och Rederiet frågade Hotlips när hon var här senast. Öh det är väl 10 år sen! En snabb proviantering och sen gick Biancas för mot KMK Kungliga Motorbåts klubben! En fantastiskt fin hamn med fin service och trevliga grannar som Flygkapten och Hotlips känner från stan. Abborrarna hoppade som laxar i hamnen och vi såg stora fina exemplar. Rederiet, som glömt sitt djuphavsfiskespö hemma, såg längtansfullt på de andra fiskarna på bryggan och nästan längtade tillbaka till Norska kusten OCH fisket. Inte ullen dock!

Nöjd Flygkapten som stått vid rodret hela dagen
Flygkapten kom med det fantastiska förslaget att vi skulle planera var vi skulle gå nästa dag nu på kvällen. Hotlips, Kapten och Rederiet tittade förvånat på Flygkapten och sa i kör " det har vi ju gjort varje kväll!!" öh, har vi"  sa Flygkapten som är en mycket van navigatör, men trots det ff tror att Bianca har en rorkult så han svänger ibland lite hit och dit innan Bianca åter är i sin bana.
Hotlips i sitt esse! Var är vinet?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar