torsdag 11 juli 2013

Sommar 2013 och nya härliga äventyr!

Då kära bloggvänner är Kapten och Rederiet på väg ut på nya spännande algblommande äventyr!
Vi har seglat mycket i Danmark, Norge, lite på svenska västkusten men mest som transportväg till Norge. Storslagna planer med fören mot Medelhavet, kurs på Medelhavsseglarklubben slutar med.... ett bröllop, en 80 årsfest och en gammal hund! Yep! Så är livet, men DÅ hittar man andra spännande projekt såsom segla till England eller Scottland, Färöarna eller varför inte Island! Men Rederiet vill gå i bikini och bada (varmt hav mer än 11 grader C). Efter idétorka på seglarmål hände det att  Kapten och Rederieten en kväll  titta på varandra (det brukar de göra rätt så ofta) och sa i kör " Nämen vi måste provsegla svenska östkusten innan vi ger iväg mot Medelhavet" Sagt och planerat - så blir det!
Vi ska segla runt syd Sverige, passera Bornholm (Christiansö), Öland, hälsa på Marianne och Stefan i Västervik, St Annas skärgård, passera Stockholms berömda skärgård (hälsa på Susann, Thomas, Peter, Eva) och kanske om vi hinner ta oss till Åland innan vi styr fören hem mot Skåne igen.
Fördelar med att segla i Sverige: kan använda Ica kortet, internet är samma kostnad som alltid, tåg och buss lätt tillgängligt för ev. matroser som vill mönstra på/av och Rederiet som kanske vill hem om det regnar för mycket. (inget fel på sista minuten till Spanien),
Nackdelar: vädret, algblomning, en och annan störig stor motorbåt som förstår svenska svordomar,
alltid täckning på internet.
En stor nackdel är att Kapten lagom till vi ska till att kasta loss passar på att ta en tur till Lalandia!!!! och kommer hem med feber och ont i halsen MEN det stoppar inte Rederiet. Skepp ohoj nu kastar vi loss.

5 kommentarer:

  1. Hurra! Sommaren är räddad :-D Som vi har väntat på bloggen. Bättre än Sommar i P1, mer spännande än Nesser eller Läckberg! Fredrik

    SvaraRadera
  2. Da skal vi samme vei. Vi setter kursen mot Yksningen, innsjø ikke så langt fra Västervik, nære Gusum. Vi kjører i dag med en overnatting i Karlstad, Sven Ingvars hjemby har jeg hørt. Vi er nok på Hvaler før dere ankommer, men ha en flott tur, vi følger dere.( Forkjølelsen varer i ca to uker, nærmer meg slutten)
    Klem fra Nina

    SvaraRadera
  3. Kära Fredrik&Nina m fam. Tusen tack för glada tillrop!

    SvaraRadera
  4. God tur!
    Direktionen
    Tarns sjödistrikt

    SvaraRadera
  5. 7 dager med småbarn tok knekken på Kapteinen. Det er hardt å henge med i svingene med små søtinger. Men vi koste oss fint i Lalandia og Kapteinen var i god helse da jeg forlot han. Lurer på om det kanskje var turen til Tønsberg og ikke tiden med barnebarna som tok knekken på helsen ;)

    Emil

    SvaraRadera