onsdag 24 juli 2013

Klä på dig varmt sa Kapten!

Det har varit bästa hamnen  vi lämnade imorse. Bästa eftersom det inte kluckade inatt i akterhytten och det är första gången Rederiet och Kapten sov en hel natt utan kluck! Rederiet har funderat på att döpa om Bianca till Kluckan. Dagen började med att Kapten informerade Rederiet att ta på sig gott med kläder för idag blir det kallt. Rederiet var helt oförstående trots att det var molnigt. Fler av besättningarna i hamnen seglade iväg i shorts och tshirt och Kapten skakade på huvudet. Men Rederiet är en lydig hustru och besättningsmedlem på Bianca, så hon klädde på sig ordentligt. Bianca kastade loss och gick mot Sjömacken för påfyllning av diesel. Pust, stånk och stön hördes från Kapten. Sat... Va varmt det är!!!! Killen på Sjömacken påpekade att Kapten hade lite mycket kläder på sig :-D. Rederiet log och tog av sig till bikini utan att säga ett ord. Bianca har gått i en snitslade led idag tillsammans med många, många segelbåtar. Målet var södra Stockholms Skärgård och ikväll ligger Bianca i en vidunderlig naturhamn (Nåttarö) efter en av sommarens finaste dagar på havet.


Bianca för ankare i naturhamn.

Som tidigare har det informerats om Rederiets svårighet att förlika sig med att ligga i hamn, men Naturhamnar är något helt annat. Det är ljuvligt❤. Lekhagen för kommande seglare är det definitivt. Smågossar som kör i kapp med jollarna och dyker i kapp. Rederiet ser inga småtjejer så de är väl någon annanstans. Läser in sig på sjökorten till imorgon??? Det har definitivt varit kvinnorna som stått vid rodret och så även på Bianca idag. Nästan varje båt vi mött har haft en kvinnla vid roderet. Härligt att se faktiskt.

Ständigt nya sjömärken man måste lära sig.

En iakttagelse som Kapten och Rederiet gjort är att den största skillnaden mellan Västkusten och Östkusten är: Västkusten - massor med söta oranga små flyvästar (barn) som dyker upp efter förtöjning. Östkusten kryllar det av ... hundar av alla storlekar och raser. Rederiets gulleplutt Ivar hade trivts på Östkusten och spanat snygga 08 tikar.


Fin fångst men lite för stor. Skarven fick ge sig och flyndran drog sin kos.
Imorgon fortsätter färden och kanske besök av några Ängelholmare beroende om Bianca tar sig till en lämplig hamn så Ängelholmarna kan hoppa ombord. På fredag ska Bianca befinna sig i Norrtäljeområdet och nya matroser ska mönstra på. Spännande kombination av en Sjö Kapten och en Flyg Kapten. Bianca ska få en egen sightseeing guide från Stockholm ombord och det ryktas om att Fejan ska göras osäker på lördag. (inte Facebook om någon tror det)
Just nu njuter Kapten av solnedgången och den vackra utsikten av Rederiet som hamrar på tangentbordet. Inatt hoppas vi på ytterligare en kluckfri natt.
 

Vackra Rederiet (tycker kaptenen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar