fredag 26 juli 2013

Ny Norgehistoria

Rederiet och Kapten hade en underbar morgon i den fina naturhamnen. Premiär för 1:a morgondoppet (kanske sista). Lite dramatik blev det när det plötsligt började snurra en helikopter runt i den lilla naturhamnen och landade på en liten, liten strandremsa. Det var ambulanshelikoptern och så stiligt att se hur den kunde landa och lyfta från en väldigt liten yta. tryggt att veta om något händer.


Impnerande att se hur enkelt piloten manövrerade mellan master och träd.

Dagen gick i Nordans tecken och Bianca förflyttade sig utmärkt i skärgården per motor och lite segel. Mycket vind är det inte men många många segelbåtar. Vårt mål var Bullandö där Ann, Frederik och Viktor skulle mönstra på för natten! En jättehamn med 1400 hamnplatser och två tvättmaskiner och en torktumlare!! Ann och hennes hockeykillar kom. Rederiet och Kapten är vana vid hockeykillar, dess dofter och matkonsumtion så det blev restaurangbesök och en mycket trevlig kväll. Kapten och Rederiet hade undersökt tvätttiderna och det var ledigt runt 20.00. När sällskapet passerade på väg till restaurangen grymtade Kapten (Norsk) till och rusade in för att se om det var ledigt i maskinerna. Det var det tydligen för Kapten blev kvar länge i  tvättstugan. Ann och Rederiet som tydligen är mer vana med tvättmaskiner kunde bara vid en anblick konstatera att tvättmaskinerna gick för fullt. Kapten var så nöjd att det var lediga maskiner att han lavade in smutstvätten i .... torktumlarna och blev sen förvånad över att det inte gick att tvätta! Ann och Rederiet fick sig ett gott skratt! Men vi fick tvättat men ej torktumlat så Bianca agerade torkstativ inatt. Mycket randiga kalsonger var det!



Vi såg även en annan helikopter av änklare typ. Tog av och landade på sjön. Två propellrar. En bak för framdrift och den stora för lyft.

1 kommentar: