söndag 21 juli 2013

Underbar kväll vid Ekenäs

Efter ett dygn i utsugarhamnen i Västervik där det kostade 330 SEK och extra för allt tuffade vi till Ekenäs i skärgården lite utanför staden. Kaptenen var irriterade på komersen i gästhamnen. Orimligt hög hamnavgift, 50 SEK för att låna syckel, endast två tvättmaskiner i en hamn med 450 gästplatser, osv. Vi fylld vatten, brukte så mycket el vi förmådde, duschade så länge som vi bara orkade, och lämnade till sist stället.
 
 
 
 


Kontrasten var enorm. Vi ankarade på fem meter utanför Stefan och Mariannes stuga och ut kom dom i lilla platstekan för att tillbringa en underbar aften med oss ombord i Bianca. Det blev ankardram, vitt vin, lax med nypotatis, och sedan förrätten, som vi glömde, tillsammans med osten och ännu mera vin. Pratet gick och som vanligt växlade Stefan och Marian om att berätta otroliga och roliga historier från deras liv. Solen hann gå ned innan dom klev i jollen och vinkade glatt farväl. 
 


Nu är klockan elva på kvällen. Den skandinavisk sommarkväll, fortsatt ljust, inte ett ljud att höra, vattenytan som en spegel, och det kostar ingen ting. Nu ska vi ligga i naturhamnar så mycket som möjligt. This is life!

I morgon tuffar eller seglar vi vidare norrut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar