tisdag 23 juli 2013

Rederiet kan laga mat!!


I Alaska såg vi björnar på stranden men här var det någon annan sorts djur.
Kapten och Rederiet lämnade ett soligt Västervik efter en fantastisk kväll. Bianca mötte som vanligt Nordan och nu gick vi i en liten ränna med massor med båtar som antingen skulle till Stockholm eller från Stockholm. Det fattas bara ett vajerräcke med omkörningsfil så kan man kalla det för E 4:an. Kul är det iallafall att se så mycket båt och öar i massor. På VHFen varslades det kuling som var på väg in under måndagskvällen och Bianca behövde en trygg hamn i lä för Nordan att ankra i för natten. Rederiet spanade efter lämpliga naturhamnar på nätet och gav position efter position till en svårflörtad Kapten. "Jamen nu då!!" utbrast Rederiet utmattad - där är en mast, gå dit och se hur det ser ut. ÄNTLIGEN tyckte Kapten att det verkade bra. Bianca tuffade runt en ö och där var inte bara en mast utan en liten söt hamn, Tyrislöt där Bianca förtöjdes enligt alla konstens regler. Nu kunde det börja blåsta och Kapten kunde sova gott. Rederiet och Kapten somnade tidigt och sov i 12 timmar i sträck. Oj vad sjön suger! 
Ett bra sätt att se omgivningarna är att snöra på sig löparskorna och springa en runda på landsvägarna och se skog!! Rederiet tvinga ut Kapten med löfte om en glass efteråt. Rederiet sprang vingligt för det gungade mer än vanligt i löpstegen efter att varit ombord i snart en vecka. Lätt obehagligt.
Besättningen tänkte stanna i den lilla hamnen med en fin Campingplats med Pub, men efter den vingliga löpturen la Rederiet in ett förslag om att kasta loss och vända Biancas för mot norr. Kaptenen hade varit lite motvillig att ge sig ut, inte för att det var någon risk med vindstyrkan, men för att det inte är kul att stampa i motvind. Det hade inte mojnat och i kasten visade vindmätaren mellan elva och tolv Ms. Men Kapten startade motorn och ja vi var iväg igen. Rederiet gillar inte att ligga stilla för länge och dåligt väder med mycket vind är vardagsmat i Rederiets seglarliv sen begynnelsen.
Oxelösund var målet och här ligger Bianca nu och vinden har mojnat! Kapten är väldigt nöjd att Bianca fick så fin fin hjälp med kajplats av Hamn kapten och att vi INTE ligger i Oxelösunds Hamn som har samma ägare som Västervik. Imorgon når vi Stockholms Skärgård!
 
 
 
Ovanlig farkost!
















Ett ämne som ofta debateras i Rederiets familj är hennes matlagningsförmåga eller inte och här kommer beviset att Rederiet KAN laga mat (iallafall ombord på Bianca) OCH tycker det är kul!


Rederiet träder fram från ruffen....
....med tallrikar värdiga Nobelmiddagen!
 
. 




1 kommentar:

  1. Inga kommentarer?! Hvordan kan man unngå å kommentere på det søte forkleet? Bare det alene gir jo full score på matlagingen spør du meg!

    Emil

    SvaraRadera