onsdag 31 juli 2013

Nio års lycka

Rederiet och Kapten vinkade av sina avmönstrande matroser och satte kurs söder över. Det är alltid lite tomt ombord innan besättningen har hittat tillbaka till sina invanda rutiner dvs Kapten seglar och Rederiet solar, dricker kaffe och tittar beundrande på Kapten. Ska nämnas att ibland är det tvärtom dvs Kapten tittar beundrande på ett soldyrkande Rederikvinnfolk. Gårdag gav vindkast upp till 14,7 Ms och Bianca mötte regnet som var från början en klass 1 varning, men som nu var bara förb... blött.  Besättningen orkade kämpa på till Oxelösund och där förtöjdes Bianca på sin alldeles egna plats. Oxelösund är den kluckfria Allsång på Skansenhamnen för oss. Bianca låg förtöjd i samma hamn för en vecka sen. Kapten och Rederiet är väldigt bra på väder  och funderar på ett karriärskifte till meteorologer efter att ha laddat ner alla tänkbara appar, gribfiler . När det är sol säger besättningen  " en bra prognos och när det ska bli regn " det är säkert en felaktig prognos" En TV 1 meterolog såg vi förövrigt i Sandhamn och besättningen vara nära att påpeka att väderprognosen, som Flykaptenen hade sagt, sög!! Eller så berodde just den dåliga prognosen på att hon ( Kaptens favoritmeterolog - hon seglar) hade semester.
Besättningen beslutade att kasta loss, efter analysen från alla meterologapparna,  kl 06.00 för att komma längre söderut innan regnet skulle komma igen vid 11 tiden. Sagt och gjort blev det  en tidig kväll. Vid midnatt väckte Kapten Rederiet ( som trodde väckningen berodde på för djupa andetag) men det var Rederiets barn som behövde lite vägledning.
Rederiet håller verkligen av sin Kapten för idag är det nio år sedan de gav sina löften till varandra att älska varandra i nöd och lust <3 Lust är när solen och vinden är på topp och nöd är när Biancas Kapten och Rederi står samman i regn och rusk vid rodret. Rederiet väckte sin Kapten imorse med ett ömt godmorgon och Kapten tittade  ömt på Rederiet och svarade " Fy f... Vad jag har sovit dåligt" Morgonen började nästan som en väderprognos:-)  Det är en underbart solig morgon och vi seglar. långt ute i havet längs Ostkusten. Godmorgon!

1 kommentar:

  1. Gratulerer på bryllupsdagen fra Marie, Ola og Nina. Roen har senket seg etter 4 av Olas venner har vært på overnatting og alle 7 slaga.
    Vi hentet Marie på bussen klokken 1500 og nå sitter vi og glor på havet.
    Finner ikke Bianca, men dere er vel ikke koblet på.
    Ha en fin bryllupskveld.
    Klemmer

    SvaraRadera