onsdag 17 juli 2013

Vi byter Bornholm mot Ven med danskarna!

Bornholm har för Rederiet och kanske Kapten varit en liten liten ö utanför svenska kusten dit en del!! åker på semester. Typ Ven fast i dansk regi! Rederiet har haft en flyktig relation till denna ö sen barnsben men var inte med scouterna eller ville konfiremera sig därav aldrig besök på denna ....... ljuvligt underbart vackra stora ö.  Kapten har ävarit här i sin ungdom, ätit rökt sill och partajat med Norska fiskeriföreningen. (tror inte de åt så mycket fisk faktiskt)
Bianca guppade, rullade och krängde kraftigt i det stora vågorna som gick åt alla håll på väg till Bornholm från Kåseberga. Hade blivit varnad av Karin men Rederiet tänkte jaja det blir säkert bra. Stark västanvind och stora vågor forsade vi fram och Bianca la kursen mot östrasidan av Bornholm och den pittoreska lilla söta byn Allinge. http://www.allinge-sandvig.dk/ Mysig och lugn hamn med mycket båtar. Vi var många som valde hamnen och läget. Rederiet får ge Kapten beröm för sina goda Kaptens bedömningar av läget. <3

Men hur kommer det sig att svenskarna var så flata eller hur man nu ser på det och förhandlade bort Bornholm. Ven är en söt söt liten ö men Bornholm är i jämförelse en stor ö men med större mysfaktor. På Ven när man ligger i hamnen får man inte in sin svenska mobiloperatör och dålig täckning. På Borgholm är det dansk och gratis wifi. (nästan ingår i hamnavgiften).
Kan varmt rekommendera ett besök!
Nu styr vi tillbaka till Sverige och Karlskrona!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar