fredag 3 augusti 2012

Att segla längst ute i havsbandet!

Solnedgång i Norges skärgård
Gårdagens lilla hamn!
Igår kväll firades Rederiets födelsesdag. Dagen innan firades bröllopsdagen som vi började fira dagen före. När så morgonen började med ihärdigt regn var det lite svårt för kaptenen och rederiet att motivera sig att kasta loss och ta sig ut i regnet, men efterhand så kom motivationen. Å vilken dag det har varit! Bianca hann bara runt udden så släppte regnet, seglen åkte upp och vi seglade snart i sol och klarbklå himmel. OCH det är varmt. Av med ullkläderna och ull strumporna och ge vår bleka hud lite sol! Härligt! Valde att segla längst ute i havsbandet hela dagen och sååå vackert det är! Fjällen är ett äventyr att titta på. Bianca gled mellan trånga sund och det var nästan spegelblankt hav. Några tumlare simmar längs fjällkanten och vi stänger av båtmotorn och bara njuter av naturen. Plötsligt, som hänt så många gånger förrut, kommer det en färja från ingenstans och runt hörnet ser vi en liten kaj och både kapten och rederiet tittar förvånat på en bil som står och väntar på att följa med färjan. Var finns vägen på den ön?? Det ligger hus lite överallt och det är välhållna sådana så det lever verkligen i havsbandet.
Hus överallt
Rederiet fick fisk och tror att det var en Lyr men den fick fortsätta sitt liv i havet. Kvällarna denna veckan har varit magiska med fantastiska solnedgångar och stilla kvällar. Bianca ligger ikväll i en liten hamn som heter Vestervågen på Fedje och hamnen är så liten att vi knappt får plats. Fem segelbåtar har tryck in sig och några större motorbåtar ligger ett stycke längre ner i hamnen. Men här finns en pub!!!
Mäktiga Fjäll!
Matroserna från Lerum är färdigpackade har det sagts genom VHFen och Bianca ska segla in till en rekommederad hamn strax utanför Bergen. Vår båt ligger förtöjd i en svenskbyggd båt med en trevlig bergensisk barnfamilj som gett massor med bra tips på hamnar nedåt Stavanger. Det blir kanske en lång natt med puben som underhållning.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar