fredag 3 augusti 2012

Motvind inn til Bergen


Så er vi tilbake i Bergen etter atskillige sjömil og seks uker. I Bergen kom Rederiet ombord for förste gang og var med til Ålesund. Nå er Rederiet med på sin fireukers sekvens fra Bodö og mönstrer av i Stavanger om ei uke. Skipperen har hold på siden 9 juni og regner med å vär tilbake i Höganäs om ca to uker. Det föles ganske bra å ha kommet så langt...

Skipperen flater ut etter at Bianca er fortöyd i  Bergen.

Hva kan vi fortelles idag? Vel, havna i går var vel OK, men desverre var det et gjeng som syntes det var veldig artig å sitte ute å drikke öl og synge gamle, dumme sanger de ikke kunne. Det ble hörselvern stappet opp i öregangene så langt det lar seg gjöre. Dytter man for hardt irriterer det nemlig noen nervetråder som har en merkelig forbindelse med halsen. I alle fall kiler det og gir man seg ikke med å dytte proppen opp i öre, må i alle fall skipperen hoste og harke litt... Ikke sikkert det er bra...

Norsk olje på svensk kjöl på veg mot Göteborg.


Så våknet vi, litt for seint til å komme ut för den varslede sterke brisen fikk blåst seg opp. Vi hadde selvsagt motvind sörover mot leia som förer inn til Bergen. Når det blåser 9 Ms rett mot, blir man fort lei. Bianca var helt nede i 3 knop når vind og sjö banken rett mot oss og skipperen begynte å lete små smarte leder mellom holmer og skjer så vi kunne komme litt i le for det värste. I sånne situationer kan man bli litt for kreativ og så ble det også idag. På veg inn mellom noen holmer for å komme i le bak noen mindre öyer dukket det plutselig opp noen skjär på plotteren som ikke var der tidligereller, men det var de nok, og det ene var i nesten rett over!!!, men skipperen hadde ikke zomet tett nok inn för han la om kursen. Nå ble det bakk i motoren, legge hardt babord, komme rundt det förste undervannsskjäret, og fort velge en kurs mellom de to neste steinene som lå og ventet på oss under havets overflate....

Skipperen når ingen skjär lurer under overflaten.

Det går alltid bra, men er i öyeblikket litt vel spennende når sånne situasjoner oppstår. Vi töffet fint i le av småöyene og skipperen var veldig fornöyd med seg selv og sine ferdigheter som navigatör da han plutselig oppdaget at igjen var det et lavt strömspenn over leden og i tillegg ei lita skitbro over et trangt sund! Stopp og 180 grader rundt! Ny febrilsk knapping på plotteren og så viser det seg att vi skulle tatt skarpt styrbord noen hundre meter tidligere.

Sånt leser man aldri om i böker og artikler av profesjonelle langseilere, men vi er overbevist om at de ikke bare gjör prikkfrie kursvalg og navigeringer. Er det for flaut å fortelle om det?

Han skal nok gifte seg i morgen. Kan man aldri sin NEI?
Til dumme utdrikningslag, altså....
Det tok tid inn til Bergen, men nå er vi her igjen, og for en gangs skyld klarte metereologene å spå rett på klokkeslettet: sol i Bergen fra kl 18:00. Den kom fem i! Gratulerer YR! Vi ligger ved kaj og Rederiet er trött, sliten og veldig fornöyd med livet. Det ble stekt kveite til middag og Rederiet ligger i byssa med hvitvin og sin Iphone/Facebook. Skipperen er beordret til å få ihop en blogg. Så vär så god!

I morgen er det lördag. Vi håper det ikke blir for mye sirkus langs kaia her i Bergen i natt så vi får sove uten å dytte öreproppene opp i hjernebarken. Imorgen ska vi pussa Bianca inni og utenpå så det er rent og fint til fem nye besetningsmedlemmer mönstrer på. Om ei uke er vi i Stavanger. Noen som vil väre med over Skagen?

1 kommentar:

  1. Hei
    Skulle gjerne vært med over skagen ja, men jobben tillater det ikke i denne omgang. Blir med på neste storseilas derimot =)

    SvaraRadera