måndag 6 augusti 2012

Makrillens dag!

Syskonen hjälptes åt med färdriktningen idag


Dagen började med sol och slutade med ett stilla sommarregn, Bianca har tuffat långsamt långsamt ner till nästa hamn där vi nu ligger på svaj ensamma i en vik, Spännande!
Vi fick tipset och det visade sig vara riktigt bra.

Barbords olle och Styrbords Frida
Det är svårt att komma iväg på morgonen men idag gjorde dingen premiär för Styrbords Frida, Barbords Olle och Barbords Fredrik. En liten roddtur i den lilla hamnen var uppvärming inför eftermiddagen då Rederiet tog kommandot över köket och dingen, Först lite barnarbete i köket, sen kontroll över dingen och inte minst att ta kontroll  över de 10 makrillarna som Styrbordtjejerna drog upp idag, Rederiet tog av fisken av kroken och det är ett stor steg i Rederiets fiskeutveckling. Barbords Fredrik utvecklade sin förmåga att rensa fisken. Som ni hör har StyrbordFrida och babords Olle helt accepterat fiskerinäringen på båten och StyrbordsFrida leder fiskekonkurrensen i antal uppdragna fiskar.
Väl framme i den svajiga hamnen var det dags att få instruktioner om dingen och dens lilla motor.

Dingen gick in till närmsta kaj och en promenad intogs på en mil på ToR. Dagen bästa kommentar var från en av Styrbordstjejerna. Åh geterna luktar ju faktiskt getost!!! Öh eller är det tvärt om!!!

Makrilarna blev en kulinarisk middag så nu kommer gossarna få det lite svårt imorgon. Torsk kanske kan toppa dagens middag.
Vi har haft en riktigt myskväll uppe i sittbrunnen med levande ljus och en underbar stämning.


En liten läckerbit från havet.
Rederiet med sina Styrbordtjejer och en Barbords Olle
Makril i grädde, dill och tomat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar