måndag 13 augusti 2012

Tre länder på två dygn

Nu är Bianca åter i Sverige. Ligger förtöjd i Långedrag utanför Göteborg och sista besteningsmedlemmen har mönstrat av efter rekordseglatsen den här gången: tre länder på två dygn och 260 Nm med enbart 7 timmar landligge i hamnen Sirevåg lite nord om Egersund.

Matros och kock Fredrik lägger sista förtöjningen
innan avmönstring i Långedrag.


Vi lämnade Stavanger kl 19:00 lördag och förtöjde i Sirevåg på natten halv tre. Lämnade Sirevåg kl 11:00, passerade Lindesnes, sörligaste punkte i Norge och satte kurs mot Skagen där vi seglade inn söndag vid tretiden. I dag måndag gick vi till Sverige och förtöjde 18:45 i Långedrag. Tre länder på två dagar. Rederiet har innstiftat en ny orden: när man har kryssat Atlanten får man enligt traditionerna bära röda byksor. Om man gör tre länder på två dagar får dom nu vara gröna enligt Rederiet. Så nu bär det hem för att färga om shortsen...

Tre länder på två dygn och 260 Nm på tre dagar och två nätter.


Skepparen är natruligt nog lite trött efter alla dessa sjömil og 50 hamnar prick! Det har även varit byten av besetning så det händer rätt ofta nu att Skepparen vaknar under natten och några sekunder undrar - är vi förtöjd eller seglar vi? Om vi seglar - vem styr? Vilken hamn ligger vi i? Vem är ombord nu? Efter lite tid kommer svaren så småningom, men det är tydligt att alla skiften har tagit på Skepparens begrensade hjerna.

Hamnkontoret i Långedrag


Därför blir det inte så många rader från Långedrag. Här ska det sovas och sedan fortsätta söderut mot Höganäs där ankomst är beräknat någon gång torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar