tisdag 14 augusti 2012

Sista refrängen

Kapten sjunger på sista refrängen och har mystseglat från Långedrag och guppat ner mot Träslövesläge i makligt fart med bris från öst. Under resans gång har tidigare besättningsmedlemmar ringt och meddelat saknad av Bianca bloggen när den tar en paus om ett par dagar. Även Kapten kan känna ett visst vemod över att sommarens magnifika äventyr närmare sig sitt definitiva slut.
Bloggen blir tyvärr kort idag för i denna lilla Halländska hamn har internet ännu inte gjort sitt inträde!! Inte ens 1G finns det.

Det har varit många vackra kvällar - nu i Halland.

Kapten har ringt Rederiet på mobilen och gett kommandon omdagens innehåll.
Imorgon blir det "last dinner with Bianca"  på restaurang i Torekovs hamn. Det ser Rederiet fram emot!

Bianca myser i mörkret i Träslövsläge.


"Här finns en gammal fiskeplats, som genom hamnutbyggnader på 1900-talet blivit den största fiskehamnen i Halland. En del av den tidiga bebyggelsen finns kvar längs den smala Storgatan. Träslövsläge har vuxit åt söder och öster.

Vid sidan av fiskehamnen finns en välutrustad småbåtshamn med bensinstation och restaurang. Här finns utmärkta vindsurfing-möjligheter. Särskilt när vindarna kommer från sydväst. Namnet Träslövsläge betyder Träslövs fiskeläge[2].


I Träslövsläge (i eller på Läjet) talas ännu dialekten "Läjesboa" av ett antal människor. Den anses i Danmark vara en dansk dialekt[källa behövs], en rest från tiden före försvenskningen av Halland, som inleddes i slutet av 1600-talet."

2 kommentarer:

  1. Håll nu ögonen öppna så att du inte krockar med Queen Mary, som ikväll går från Helsingborg till Göteborg. Lätt hänt när du är ensam om att röra i grötkastrullen!
    /Sus o Sverre

    SvaraRadera