lördag 4 augusti 2012

Ny besättning!


Fam. Hjelm från Lerum!
Kapten och Rederiet sov länge, satte en deg, storstädade hela Bianca och solen sken! Strax efter lunch kom matroserna Karin, Fredrik, Olle, Ellen och Frida från Lerum och ska segla med i en vecka. Familjen Hjelm har fått strikta order om att ha med lite packning och efter förra årets segling har de packningserfarenhet. Dock har en av matroserna med sig ett jättelikt (nytt) kamera objektiv som väger bly. "man kanske aldrig mer kommer att segla i Norge" var det fantastiska skälet för inköpet. Övriga i besättningen ser fram emot helt fantastiska bilder under nästkommande vecka.
Bergens visade sig med sin soligaste sida fram till vi beslutade att stanna ytterligare en natt och utforska stan. Vi började och hann från ena sidan av hamnen till Fisketorget dvs 300 meter när himlen öppnade sig och det vräkte ner.Jajaj en glass blev det och fiskinköp till kvällens middag.
Besättningen är indelad i styrbord och babordteam som ska laga mat, fiska eller segla i olika pass.





Planläggningen av rutten pågår febril och det står segling, fiske, ligga på svaj, mysa, spela spel, bluffstop, kora en Yatzimästare, köra dingen, hissas i masten och kanske badas.










Bergen, en lördag är en by med full aktivitet. Antingen på havet eller på land. Tävlingar i hamnen på en windsurfingbräda eller motorcykelkaravan. Turister i massor som står och tittar nyfiket ner i båten.
Rederiet hittade en emmaus och kunde göra ett inköp av bestick så att några i besättningen slipper antingen titta på eller äta med fingrarna. Mycket trevliga pensionärer som blev helt begeistrade över att en svensk ville köpa gamla bestick. Betalade 5 kr per bestick och upptäckte att det var tjuvgods som sålts. En kniv stod det Swissair på.





Yngsta matrosen har hittat ett bra ställe i båten där han har koll på alla!
Olle skriver blogg.

Imorgon börjar äventyret.....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar