tisdag 7 augusti 2012

Vi missade Marylyn!

Ojojoj va det var tyst i den lilla viken i natt!!
Styrbord Karin och Babords Fredrik behöver läsa varje kväll och när man ligger på svaj är det svårt med elen.
Men Bianca är utrustad med två till tre pannlampor som ger fantastisk läsbelysning. Rederiet och Kapten blev dock lite oroliga för sovsäcken för den såg lite oroväckande liten ut för två personer. Vissa i besättningen sov lite oroligt för framåt morgonkvisten när vinden ökade och några av Styrbordstjejerna började fundera om Bianca skulle ligga kvar på den lilla bojen som hon var förtöjd i.







Kapten, som fortfarande finns ombord (om ni undrat) håller ett vakande öga på det mesta, väckte besättningen väldigt tidigt och meddelade att det var dags att ta sig ur hamnen och sätta sikte på dagens hamn. Det var tungt eftersom besättningen hade en så trevlig myskväll med många roliga historier och det blev lite för sent. Barbordsgänget stod för havregrynsfrukosten och iväg kom vi. Rederiet antog utmaningen att kasta loss idag, helt frivilligt och det gick helt fantastiskt bra. (en förtöjning i en boj och tjohej var Bianca loss.)
Det gick finfint ut ur det trånga lilla sundet och ut kom vi och där var vinden.... Rakt i Biancas akter kom vinden. Styrbordstjejerna och Rederiet log mot varandra och sa att det här skulle bli en härlig seglardag!
Rederiet & Styrbords Karin!
Kapten spände på sin säkerhetslina (stränga förhållningsregler från Rederiet) och gick upp på däck för att fixa med storseglet. OJJJJJ där kom visst bommen och Kaptens öra fick smaka på bommen. Kapten är numera väldigt bra på kommando och spände ögonen i Rederiet och sa- "Håll kursen" Rederiet och StyrbordsKarin höll ett  kort möte och blev överens om att hyra in lite manpower idag. Då Styrbordstjejerna hörde om Rederiets litteraturstudie (Rederiet hade innan Norgeresan köpt en bok som heter "Kvinna-Ta Rodret") gjordes den bedömningen att leja in Barbords Fredrik och Kapten som expertseglarna idag. Det visade sig vara mycket klokt! Snittfarten har legat på drygt 7,5 knop och när Bianca korsade Bömla Fjorden gick vågorna så höga att vi miste vår skräppåse. (Vi hittade den i den hamnen vi ligger i nu!! Det står Coop på påsen så det måste vara vår). Hej och hå vad vi länsade! Haugesund och Marylyn missade vi totalt för Bianca forsade igenom Haugesund sundet i 7,8 knop.


StyrbordsEllen blev så sugen på segling idag att hon utbrast " Tror jag vill lära mig lite mer om segling, kanske ska fortsätta med Optimistjolle!! varpå hon ställde sig bakom rodret och fick upp båten i dagens maxknop 9,4. Jubel i båten tills Kapten kom upp och sa att ta det lite lugnt så vi inte jippar och någonting annat som Rederiet inte riktigt fick sig av sjötermer (läste nog inte så noga i boken)

StyrbordsFrida och BarbordsOlle har suttit fast med Rederiet i säkerhetslinan idag för att StyrbordsKarin skulle känna lite lugn under seglatsen. Efter ett tag sov två av tre i säkerhetslinan och Rederiet fick fullt sjå att hålla i alla tre för att inte fara över på andra sidan i sittbrunnen. Men inte en sur min eller någon som har velat kliva av utan alla i besättningen är så nöjda med dagsseglatsen.
Som sagt har Biancas forsat fram och dagens hamn skulle ha tillgång till dusch och el. Det var besättningens krav.
Hamn Guiden har luslästs från pärm till pärm och en hamn blev noga utvald. Här skulle duschas!!! Kapten gjorde trots den starka vinden den snyggaste tilläggningen Rederiet någonsin sett Kapten göra! Det gick ett sus av beundran genom besättningen och Kapten så faktiskt lite nöjd ut. Dusch fanns inte men el. Vad göra? Styrbords Karin och Rederiet gav sig ut på bygden och hittade en dyr dusch med miniswimmingpool och en bastu. Coop hade kall öl! Besättningen är numera rena och luktar gott.
Imorgon väntar en lite kortare färd till Jörpelandet där vi ska ta buss till Preikestolen. Tidig morgon igen alltså....

3 kommentarer:

  1. Nödrop från Tarns sjödistrikt till Babords Karin: Tog du en dietbok (på svenska)
    med dig till Lerum? Det är "full storm" här sedan boken inte kunnat hittas av
    högsta sjökommandot!
    Hoppilandkallen, Salamon

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Räddningstjänst" har varit i aktion.Boken funnen på
      Ekerö för landtransport till Ängelholm nästa vecka.
      Hoppilandkalle

      Radera
  2. Nu (efter en resa på några dagar till systra mi) har jag parkerat rompan på stolen och läst alla era loggar sen flera dagar tillbaka. Jättekul följa era äventyr och mycket gröt och fisk blir det! Att ni sen när ni går iland och hittar en affär KÖPER fisk till middag ....! Schwischan o Erik - ta en pölse med lompe i Stavanger - vi bjuder. Kram Susan o Sverre

    SvaraRadera