onsdag 1 augusti 2012

Rederiet fyller år! Ingen ullbikini nästa år!

Vaknade av att det regnade i Silda och var rätt tacksam att vi gick runt Stad igår kväll.I den lilla hamnen låg vi tre svenska båtar av sju. Vi har sett många tyskar, holländare och några få danskar men en eller två svenska båtar. Rederiet fick nästan lite hemlängtan. Regnet förvann framåt förmiddagen och Bianca tuffade in mot Målöya, där vi la till och provianterade lite. Ankardrammen håller på att sina och det är inte bra! Kan meddela att Kapten har blivit bättre på att ge korta kommandon - "Hopp ombord", är hans favoritkommando.

Födelsedagsbubbel i kvällens hamn!
Bianca har gått i kända fjordar idag och har satt rekord i knop: 9,6 medströms i en fjord. Tjohej va det gick! Men som alltid tar fjorden slut och runt hörnet väntar motström och motvind. Vi valde att kryssa för det var en härlig vind  och ligger helt i rutt med vad som är planerat. Bianca ska vara på plats på lördag i Bergen kl 14.10 för att plocka upp Fam.Lerum som ska få njuta en del av Norska kusten. Det ser Rederiet och Kapten fram emot! Många stora och små matros som ska sköta om Bianca.
Kryssen ser faktiskt lite kul ut på Marine Traffic, det är nästan så att man kan tro firandet av födelsedagsbarnet är i full gång.







Tack för alla gratulationerna! Nästa år ses vi i Medelhavet i bikini, ej gjord av ull!!!
Idag har även vattentemperaturen slått rekord med hela 15 grader. Besättningen börjar fundera på ett bad. Bianca har nu seglat lite senare på kvällarna och det är helt sagolika aftnar med strålande sol och klarblå himmel. Underbart!!

3 kommentarer:

  1. Hurra, hurra, hurra, jeg er like dårlig som alltid med bursdager, helt håpløs. Flotte fuglebilder fra Runde. Var der en gang med en lokal fisker, havet var så stille så vi gikk helt inn til øya, mellom en stor klippe. Det kunne man gjøre maks en gang i året sa han. Ille med alle fuglungene som datt ned i havet og ble hakket i hodet av havsulen og andre slemminger...
    Her er det siste kvelden med gjengen for noen dager, reiser inn til Oslo i morgen, så videre for meg til Stockholm fredag. Ola skal skyte syv, 7 stevner i Hallingdalen i helgen. Tilbake på hytta tirsdag neste uke. God tur til Bergen. Klemmer fra oss.

    SvaraRadera
  2. Nu är det sista packat, och imorgon drar vi till Stavanger! Det ska bli kul att mönsta på. Hälsar matroserna från Lerum! :-)

    SvaraRadera
  3. Åh Bianca är på plats vid kajen för att hämta upp er! Har fått massor med tips om bra hamnar :-)

    SvaraRadera