tisdag 31 juli 2012

Denna dagen - ett liv!

Idag har allt varit topp!
Vi hade en lugn morgon efter gårdagens lilla fest på restaurant, töffade ut ur den trevliga lilla hamnen halv tolv och hade tänkt oss en liten bit förbi Ålesund. Det blåste inte mycket men det var en trevlig bidevind som kombinerad med lite motor drog oss pent fram i 6 knop. När vi passerade Ålesund tog vi igen en större fransk båt som legat i samma hamn som oss men gick tre timar tidligare. De seglade och vi tyckte inte vi kunde vara sämre så nu fick Yanmar'n vila sig lite. Det var inte mycket vind, men vi har nedre grens på fyra knop och vi klarade den med bra margin med undantag av en liten snepp där en hög ö kom mellan vinden och Biancas vita segel. Nu gjorde vi som så ofta tidligare. Vi ändrade destination.

Havsule utanför Runde

I stället för att gå till Sandöya, siste stopp innan de bland båtfolk så ökända Stad landet, beslutat vi oss för att gå ut i havet till Rundö, ett känd fyr och fogelberg. Det ångrade vi inte på. För det förste hade vi en fin segling ut til ön. Började se lite sällsynta fåglar och blev begeistrade av det.
Rederiet fottade som galen havsuler och lundefåglar.

Lundefugl rymmer Bianca.


Vi beslutade oss för att ta gå så nära land vi vågade, rundade fyret ute på spetsen, och började gå in mot land. DÅ fick vi se det riktiga fågelfjellet. Det var magnifikt och vi hade sånn tur med väderet. Kunde glida långsamt några meter från land och skåda en bergvägg full av havsuler och lundefåglar. Vi tittade och fottade, cirklade fram och tillbaka flera gånger.




Det var jättesvårt att sluta och ta sig där ifrån. Sen direkt kurs mot Stad och rundade hur fint som helst. Vi får återkomma imorgon med de fina fågelbilderna för nu är vi i 2G land.

4 kommentarer:

  1. Med blommor och med bla, skall firas denna da, hurra hurra för Cecilia.
    Blå himmel, sol, 30 grader.
    Salamon med besökare.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för den fina sången :-)Vi tuffar vidare ner mot Bergen för att hämta upp Fam.Göteborg!Vädret är 13 grader och kanske sol under dagen, molnigt men uppehåll. Har dock värmerekord i vattnet 14.8.

    SvaraRadera
  3. Grattis från Sigtuna. Du har blivit en kanon fotograf!!!!

    SvaraRadera
  4. Tack tack! Så kul att fotografera!

    SvaraRadera