lördag 7 juli 2012

Brönnöysund i Nordland

Endelig ligger vi fortöyd i Brönnöysund. Våknet litt för fire i morges av att larmen gikk på batteriene. Den varsler at vi har tatt ut for mye og hvis vi ikke gjör noe stenger den selv av strömmen så batteriene ikke blir ödelagt. Altså var det feil på landströmmen denne gangen. Opp og ut i vind og ti grader i trusa for å sjekke sikringer. Skremte livet av en svär feit oter som lå på brygga og sov. Vi skvatt til begge to, men bare oteren havnet i vannet. Fant ikke ut av det på landanlegget og bestemte at det var like bra å kaste loss for å utnytte en litt spakere nordavind i morgentimene.

Ikke som de hengende hager i Babylon men likevel
en prestasjon av noen blomster som finner feste på en varde
langt ute i havet sör for Brönnöysund.
Fototekniskt litt uskarp i dårlig lys tidlig på morgenen.

Kl 04:10 kastet vi fortöyningene og gikk ut. Motvind, motvind, motvind. Rett fra nord ökende til 12 Ms. Distansen som burde tatt dröyt fire timer tok nesten seks med grov sjö imot og mye berg og dalebane for Nina som på et merkelig vis klarte å ligge lengst fram og sove.



Torghatten med hull i fjellet.
Nå fikk vi med oss Torghatten: fjellet med hull i og en del av sagnet om Vågakallen, Hestmann og de Syv söstre. Klikk på lenken å les et fint eventyr som beskriver hvordan forelskelsens kraft kan forme hele landskap. Les det!

Skipper med bestning tar ankerdrammen kl 10:45 i Brönnöysund.
Stor takk for godt sjömannskap og en hyggelig uke med Bianca.
Vi blir i Brönnöysund til mandag. Da flyr Svein-Tore og Nina hjem hver til sitt. Kristoffer og skpperen tar Bianca til Bodö der Rederiet kommer ombord med Nisse som seilte med oss i Alaska forrige sommeren. Skipperen ser fram mot å få Rederiet tilbake ombord og det skal bli hyggelig å treffe Nisse igjen.
Rederiet kommer om ei uke...



1 kommentar:

  1. Rederiet längtar! Ska bara njuta lite till av sommarvärmen!

    SvaraRadera