måndag 9 juli 2012

Verdens vakreste sjöreise

Klokka er 23:30 og sola på veg ned for en times tid.

Söndag ble en "liggedag" for Bianca med besetning. Svein-Tore og skipperen tok en liten löpetur på 8,5 km i et vint terreng bak byen. Middagen ble Joika kaker, norske "kjötbullar" av reinsdyrskjött, i brun saus på boks. Godt! Da sola dukket ned for en times tid rundt midnatt var det veldig fint ute og mörkt blir det ikke.

Nina vinker farvel etter en uke med Bianca...


...og det samme med Svein-Tore.

Idag mandag var det tid for avreise for to i besetningen. Nina reiste hjem til Skjold og Svein-Tore til Oslo idag. Ombord i Bianca er Kristoffer og pappsen.

Vi begynner på Verdens vakkreste sjöreise.
 Nå har vi en uke på oss til Bodö, "bare" 130 sjömil, så vi har bra med tid. Vi gikk fra Brönnöysund kl 12:10 i strålende sol og lett bris, selvslagt fra nord og rett i masta. Det blir motor, men nå har vi begynt på den beste delen av Verdens vakreste sjöreise og det er ingen reklameblöff fra Visit Norwary eller Hurtigruten som har det i sin markedsföring. Det ER ubeskrivlig vakkert og med vårt gode vär kan det ikke bli finere, jo, vi kunne önske oss fem til ti flere plussgrader i lufta. Men det kommer...

Förste rorvakt har Kristoffer.
Vi kommer til å besöke noen ulike öyer og havner for å kartlegge hva vi skal prioritere når vi kommer på retur med Cecilia og Nils ombord. Förste stopp er Tjötta i Alstahug kommune.



1 kommentar:

  1. Savner dere allerede.det var trasig å forlate dere.har hatt en opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme.tusen hjertelig takk for en flott uke på Bianca.klem nina

    SvaraRadera