måndag 30 juli 2012

Ohh vilken underbar kväll...

Dagens segling, för vi seglade verkligen, varade från starten vid bryggan på Ringholmen tills vi förtöjde på Finnöy, en underbar liten hamn rätt så långt ut i havet, inte långt från Ona fyr som är bra känd i Norge. Vi seglade för det mesta mellan 6 och 7 knop, sex timmar med spribommen ut mot styrbord. Stundom var det lite stora våger, men Bianca skötte sig väl och surfade med god fart nedför de brantaste vågorna innan dom tog oss igen och bromsade upp båten några sekunder. Hela 43 Nm blev det, och för ni som kollar oss på www.marinetraffic.com så undrar ni kan hända över det långa raka strekket, men igen var det brist på ström, signalerna går via PC'n och vi prioriterade el till navigation, VHF och kylen. AIS'n är igång, skickar signal i VHF sambandet, men inte vi a PC'n till marinetraffic. Den drar därför en rak linj mellan när den senast var igång och när vi åter startade upp systemet via PC.



Så var det.
Rederiet har varit lite puskete idag. Kan vara lite posttraumatisk stresssyndrom efter att hon såg Bianca bege sig ut mens hon sto ensam på byggan. I alla fall fick Rederiet ligga och slumra lite under den svåraste delen av seglingen: höj sjö, bra driv i vinden och mycket små kors på plotteren som betyder sten och skit under vattenytan. Det gäller att vara vaken och kolla båda havsytan och plotterbilden. Skepparen kom på den goda iden att bjuda Rederiet på middag på fina restauranten i hamnen vi så småningom anlände. Det blev mottagit med begeistring och alla symptom på psykiska och fysiska besvär fördampade efter en god riesling och ungsdampad helleflyndra.

Bröllopsdagsmiddag en dag för tidigt!
Nu är det kväll och vi kryper under täckerna med fläkten på i salongen. Sjötemperaturen är 14 grader så vi är tvungna att "elda" för att hålla fukten på armlängds avstånd.

1 kommentar:

  1. Herregud Schwischan, du kommer ha FJÄLL på kroppen när du kommer hem. :) Fast bättre med fisk än havregrynsgröt ;)/Susan

    SvaraRadera