onsdag 18 juli 2012

Härlig segling!

Kapten i sin nya ulltröja
Morgonen började "grytidlig"! Kapten och Rederiet gjorde stan dvs Svolvär för att hitta bröd. Började med en båtaffär, båt eller bröd inte så noga, men skulle senare visa sig ge två fina resultat. Hittade till affären och brödet! Tillbaka till båten och frukost till besättningen som nu utökats av en hund! När kaffet var färdigt fick vi besök av en Lofoting som är släkt med kaptens barn dvs Tante Laila som som fick en rundvisning i båten och en kopp kaffe. Det visade sig att tante Laila jobbade i Båtaffären och nu äntligen kunde Kapten förhandla sig till den ulltröjan som han dreglat över längs hela Norska kusten men varit ekonomisk (läs snål) nog och inte köpt.

Henningsvär
Yr.no tittas det på hela tiden och bésättningen tror och tror att Bianca kan följa vädret där!! Idag skulle det vara sol och 5-7m/s! Det regna inatt och när vi kom iväg från Svolvär var vi uppe i 12 m/s. Gick in och tittade på Henningsvär som är ett litet pittoreskt Fiskesamhälle. Ett par tre grindvalar susade förbi oss när vi satte revade segel och gick med full fart längs med Lofotens vackra grönklädda bergskedja söder ut! Vi forsade fram i max 8,5 knop och genomsnitt 7,5 knopp. Helt underbart men ack så kallt i vinden!
Det var resans första långa sammanhängande segling som upplevdes idag.
Rederiet och Nils försöker hålla värmen
Inatt ligger Bianca i Ballsta och det ska bli 8 grader i natt och imorgon förmiddag något varmare - 9 grader. Kapten, Rederiet och Matros Nisse kom fram till att sommarskjortan eller kjolen nog får ligga kvar i bagen. Middag i dag var Rederiets egen fiskade Hyse. Gott var det! Undrar om fiskarna också tycker det är kallt för årstiden för det är inte så lättnappat som turistbroschyrerna eller Kapten beskriver.
Imorgon fortsätter seglatsen mot Röst för att sen korsar Västfjorden till Svart isen eller något annat spännade. Beror på vädret förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar