torsdag 26 juli 2012

Sju generade systrar!

Äntligen har vinden lagt sig och vi tuffar ut från Nesna hamn kl 07.40. Det regnar fortfarande men kappellet är upp så vi blir inte blöta. En upplevelse att segla den vackraste delen av Norska kusten i lätt dimma så utsikten är lika med noll. Men vi är iväg igen och vädret ska bli bättre.
Passerar fjellkjedjan "Sju systrarna" som är ytterst blyga idag som ni ser!


Så här ska systrarna se ut utan dimma!
Men det blev bättre och bättre! Redriet hade yttretjänst idag medan kapten och matros Nisse sov och allmänt slöade. Vi har gått långt, 48 Nm, och hade kappracing med Hurtigruten in i hamnen i Brönnöysund. Men "NordNorge" var störst og tvingade Bianca att gå akter i en stri ström från propelleren till stor underhållning för turisterna ombord som fottade heftigt.





I Brönnöysund fick det bli ett restaurangbesök! Matros Nisse var så sugen på pizza och övriga i besättningen fick offra sig och hänga på.

Kvällen slutede faktiskt, en av de första kvällarna, i sittbrunen med öl och mys.



Det finns hopp om sommar! Imorgon ska vi går från Brönnöysund och ner till Rörvik. Ett stopp blir det vid Torghatten, det berömda fjellet med stort hål tvärs genom.



2 kommentarer:

  1. Ble det noe fisk i går? Vi har hentet en steketorsk i garnet på morgenen og 5 digre krabber som nå kokes utendørs.I kveld blir det krabbefest og hvitvin. Stekt torsk til frokost nå. Fikk også noen fisker vi ikke vet hva er, men de ligger og venter på rusene vi skal kjøpe og blir krabbemat. God tur til Torghatten og videre ned sydover.
    Klemmer fra
    Nina og Ola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä inen fisk igår eller idag! men snart blir det andra bullar! Om en vecka kommer fem sugna fiskare ombord och ska segla med oss och då blir det fisk!

      Radera