tisdag 10 juli 2012

Sol eller regn?

En grå dag idag. Våknet med regndråper som prikket forsiktig i Biancas dekk. Ute hadde den blå himmelen vi var blitt vant med forsvunnet og fjelltoppene lå innpakket i grå skyer. Ikke mye regn, men lette dråper som laget ringer på en fullstendig stille sjö. Ikke lyd i havna. Bara stille og fint å stå opp.



Kristoffer fikke ligge idag. Kom opp nå godt forkjölet. Den lette snufsen de senere dagene har slått ut i en reell sommerforskjölelse. Lite i öya, tett i nesa og hes i rösten... Det blir varm blåbärsuppe om litt.

Motvinden er bort. I stedet har vi fått vindstill. En ok overgang til bedre seilvind får man håpe. Stille og motor er bedre en motvind og motor. Vi öker farten en til enoghenhavl knop og det blir ikke så kaldt ombord. Synd med skyene når vi skal går forbi fjellkjeden Syv söstre. Kan jo håpe på et solglött når vi passerer....

------
Det ble ikke mye regn, men skyene hang seg fast over land og sjö. Söstrene fikk vise seg fram under en mörkere himmel enn hva vi har värt vandt med de siste dagene. Sagnet om fjellen viste jeg til da vi lå på Leka og har du ikke lest det legger jeg en ny lenk her. Det er tankevekkende å lese hvordan tidligere generasjoner har latt fantasien skape berettelser om hvordan et landskap fra Lofoten til Nord-Tröndelag  har blitt til. Anbefales!


Så landet vi på Lovund. Dels fordi det er ei spesiell öy litt langt ute i havet, og dels fordi skipperen var her i 1993 som innleder på det kjente Lovund seminariet som var en viktig del av motstandskampen mot norsk medlemskap i EU. Lovund er en av de störste hekkeplassene for lundefugl.
På Lovund har det bodd folk siden steinalderen og vi fant tilbake til ei hule jeg var i for tjue år siden. Artig å väre tilbake.
Skipperen var jublende gald over å finne hula si...

...Kristoffer syntes det var trangt og önsket seg ikke tilbake til steinalderen.

Og så har vi syndet mot vår spartanske målsetting om å ungå alle bygninger med skiltet "restaurant". Trötte og slitne trillet vi in på Lovund Hotell i full seilutrustning, bustete, småsvette, halvskjegget og ikke helt respektable for de hvite duker... Det var ikke noe problem og selvsagt ble vi servert av en liten svensk tös från Dalarna. Etter en fantastisk!!!!!! fiskesuppe, som det er lenge mellom hver gang man får, og en stor öl, spiste Kristoffer stekt laks og skipperen stekte torsketunger. Maten var superb!!!

På vegen ut så vi et artig oppslag:

På Lovund finns en drivingrange
der du kan slå ut golfballer av fiskefor!!!!
To trötte karer går nå til sengs. I morgen venter litt sterker vind fra nordöst. Det blir nok litt strevsomt å ta seg in under le av fastlandet. Vi er tilbake med rapport i morgen ettermiddag/kveld.

Nattinatt.


3 kommentarer:

  1. Jag tycker att kaptenen visar på en mjuk och fin sida. Hoppas att blåbärssoppan hjälpte dig Kristoffer. / Fredrik

    SvaraRadera
  2. Takk nu går alt så meget bedre :-)
    Kristoffer

    SvaraRadera
  3. Så synd med været,men i dag blir det bedre. Ønske dere en større grotte så finnes på Sanna. Kirkhelleren er diger og bosetningen her går også tilbake til steinalderen. Forstår at dere ikke har tid til å besøke alle øyene det er jo så veldig mange.Håper Kristoffer ikke blir langvarig dårlig og at turen videre gir medvind og sol.
    Her har vi nedbørsrekord,fuktig og klamt både inne og ute.
    Nina

    SvaraRadera