lördag 28 juli 2012

Fina fisken!

Där satt den, stora fina fisken!

Rederiets storsej! Tack Sven-Tore för lån av fiskespö!
Det är så fantastiskt roligt och spännande att fiska! Tur att Kapten är med ombord för annars hade Rederiet fastnat i ett garn till slut! Blir som ett litet barn " mer, mer, mer"! Att uppleva att få fisk på kroken unnas verkligen alla! Det är en speciell känsla när man bara tar fram fiskespöt eller släpper ner en dragg och det nappar efter ett par minuter! Känslan är härlig! Vi har olika roller i fiskesituationen. Rederiet fiskar (vill fiska hela tiden och få upp många fiskar) och när fisken väl är uppe över vattenytan tar det roliga slut! Kapten inte har några problem att "blögge" (norskt uttryck för avskuren hals) fisken. Eftersom kapten jobbat inom norsk fiskerinäring är han noga med att bara fiska så mycket fisk det går att äta för två personer eller beroende på antal i besättningen. Dvs en storsej eller tre stora makrillar! Rederiet har specialiserat sig på Sej. Det betyder att antingen är det makrill eller sej som nappar på kroken. Har dock inte gett upp hoppet om att få en torsk! Läs STOR!

Rederiet har upptäck att medan kapten rensar fisken så har hon blivit en fantastiskt duktig måsfotograf! Intressant med måsarna, från ingenstans dyker de upp i stora flockar mitt ute i havet! De största - svartbacken (heter så norska), är gigantiska och faktiskt lite vacker.
Se här vilka fina bilder det blev idag när Rederiets fisk rensades:
Dagens Svartback!
eller

Nu tar jag er!
Vi har seglat på öppet hav idag och det har varit en lååång dag! 11 timmar totalt och det känns i hela kroppen. Långa rullande, rätt så stora vågor som svepte med Bianca, blir lätt bökigt och båten kränger fram och tillbaka. Navigation har satts på sin spets. Bara en massa kryss på plottern. Hjälp vad med skär! Men massor med små båtar som fiskada bland skären! Ligger nu i liten söt hamn, Stokksund, Kuringvågen, som Kapten angjorde på vägen upp! Vi har följe med en tysk båt och vi kommer alltid först in i hamn medan tysken seglar eller går för motor långsamt långsamt. Har vi för bråttom kan man fråga sig?
Avlutar idag med ett hipp hipp hurra för Hanna och Markus! Må ni leva lyckliga i alla era dagar! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar