fredag 27 juli 2012

Jamen vad hände!!

Efter regn kommer sol heter det! Ja, och det är helt sant! Vaknade efter en natt i Brönnöysund som var så tyst att en knappnål kunde höras om den föll i marken! Bianca gillar annars att klucka i aktern.  Öronproppar och kluckskydd sätts på varje kväll! Men i natt var det helt stilla och tyst. Det enda som vi hörde var el generatorn från gigant motorbåten från Röst. Kanske vi ska börja med torrfisk för det verkar vara bra business. Men bostadsorten kanske inte attraherar så mycket, iallafall inte Rederiets förväntningar på bostadsort.

De sju systrarna hade kommit fram på morgonkvisten och solen lyste på bergstopparna.

Sju systrarna...dagen därpå!
Gick ut strax innan tysken och tänkte gå till torghatten för att utforska "hålet". Vi hittade en jättebra sida med mycket spännande information om Torghatten.

Torghatten!

Som vanligt var det bättre till sjöss än att gå i land så vi fortsatte runt ön för att få en bättre "insikt" av hålet och blev helt uppslukade av ett gäng tumlare som simmade nära båten!


Det märks att vi går inomskärs för det är båtar och färjor överallt! Det piper i vår AIS mest hela tiden.

 Sälar har vi inte sett så många av men desto fler birdies.

 
hmm en Nordnorsk säl!

Vi forsatte mot Rörvik för motor för nu var det nästan vindstilla. Det är inte lätt att vara seglare. Antingen blåser det för mycket, för lite eller motvind. Men efterhand som minuterna gick av dagen blev det finare och vackrare väder! SOL och klarblå himmel!! Rederiet la sig fram på däck i all sin ullprakt och plockade av sig lager efter lager och till slut blev det bikini! WOW vilket väder!

Rederiet har börjat sola, varsamt, fortsatt med tre lag ylle...

Det har vi verkligen förtjänt! Forsade in i Rörvik och firade av Nisse som mönstar av efter 14 dagar. Solen skiner och vi njuter allt vad vi orkar!

Hej då, Nisse, och stort tack för två smakfulla gröna veckor på böljan blå!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar