måndag 9 juli 2012

Fra Himmelblå til Alstahaug

Så du den norske TV-serien "Himmelblå" om livet i et lite öysamfunn i Nordland i Norge? Serien har gått på TV også i Sverige. Vi la kursen inom der idag, men klarte ikke helt å fange idyllen fra TV-serien. Til land kom vi ikke for det var bare ei lita gjestebrygge full av båter. Ankret derfor opp og spiste sen lunsj, litt nervöser for at vi kanskje hadde ankret litt feil...
...ser skiltet, men hvor går kablen?

"Himmelblå" står det på det blå skiltet og stedet er Ylvingen.

Men vi har värt der, en liten avstikker ut fra Brönnöysund som ga oss fin kurs for å sette seil mot neste posisjon: Tjötta i Alstahaug. Plassen knyttes nok for de fleste först og fremst til dikterpresten Peter Dass som skolebarn fort lärer navnet på pga. etternavnet og yrket. Tenk en prest som heter Dass! Her finner vi også nordnorges störste gårdbruk og vi befinner oss syd for fjelltoppene Syv söstre som vi kommer til å seile utenfor i morgen.












1 kommentar:

  1. God morgen kjære bror, det er noe kjent med Livsfalig kabelskiltet. Helt likt det vi så sist vi var sammen og da kjente vi hvor kabelen gikk.:)
    Joikakaker er tingen når man får mer fisk enn man orker spise. Seiler dere forbi Dørvær så var det der vi var en uke. Ubebodd øy uten brygge med 3 hus, men hadde et lager av Joikakaker.
    Her måtte blomsterkassene øses for vann i går.
    Klem fra Nina

    SvaraRadera