fredag 13 juli 2012

Gammalt haill - ingen kveite

Vi lå i en liten, stille lagune i natt. Til kaffen i morges dukket en sel opp. Tittet på oss, men kom aldrig riktig närt. Men det rakk likevel til å underholde skipperen som satt og myste med sin morgenkaffe. Lenge nede når den dukket, og kom alltid opp et annet sted en hva jeg trodde.

Kristoffer holder fast i målet om å fange kveite, så vi lag ut i havet også idag. En lang omveg i forhold til å gå rett til Bodö. Holdt vel på og fisket et par timer der ute. Resultat? Det blir nok pizza i Bodö i kväld... Kristoffer er overbevist om att vi har for gammelt haill og att fiskelykka  blir der etter.

I mangel på ferskt haill, kveite og foto, legger vi ut et bilde fra vår seiltur i Alaska forige sommer. Vet ikke om kveitene i Alaska krever ferskt haill för å gå på kroken....

En ting er i allefall sikkert: pizza kräver ikke haill. Man trenger bare litt penger.

Et värskifte er på gang. Regn fra noröst og varsel om kuling lördag - söndag. Erfaringsmessig har det aldrig blitt så ille som metereologene vil, men Vestfjorden i kuling, og det meldes SW, tror jeg ikke vi skal utfordre. En fin lens, men det er dröyt 60 Nm og kan  bli slitsomt med mye grov sjö. Ingen bra start for nye mannskapet som kommer på i Bodö på lördag. Blir vi liggende stresser det ruteplanen litt, men vi får ta det som det kommer og eventuellt hente in tappt tid på en nattseiling eller to.

2 kommentarer:

  1. Vad är en kveite?
    Att äta pizza i Norge kräver mer än litt penge. Det kräver mycket penge. ;-)

    SvaraRadera
  2. "Vad er Kveite".. :D Peter din luftkrabbe! ;)

    Da var jeg endelig oppdatert på bloggen etter over en time med lesning.

    Når mønstrer doffer av og rederiet på? Søndag?

    Sitter i Bogota, Colombi og koser meg på hotelrommet med spanskkurs fra Rosetta Stone. Virkelig bra. I morgen er det til Montserrat med den trivelige spansklæreren/sjåføren Carlos.

    Buenas noches Senores!

    SvaraRadera