söndag 15 juli 2012

Lofoten vårt nästa mål - men inte idag!

Efter sjöråd fattade besättningen att starta resan mot Lofoten! Ser ut som det blir bra väderförhållanden idag! Bodö var kanske inte det mest fantastiska sället i Norge men en bra plats att flyga in och mönstra på. Att bada blir det nog inte att tänka på idag. 10 gradet i havet men det senaste modet i Nordnorge uti i havsbandet är ullstrumpor och flippflopps! Det är ju sommar!!
Sommarmodet i Lofoten 2012!
Vi återkommer från Kärringön lite senare ...
Förresten - Grattis på födelsedagen Far Magnus och Fredrika!

------

Det her skipperen: Lofoten blir det ikke idag. Så bra ut på morgenen utenfor Bodö, men etter et par timer blåste det opp igjen. Kristoffer som jager kveite og nytt haill, vil over Vestfjorden snarest mulig og möte Nina i Svolvär. Vi vurderte mulighetene litt, men da vi forsökte å sette spribommen og traveren hoppet av på toppen av mastskinna, det ble vanskelig å få den ned og av, og det blåste opp og YR varslet stiv kuling lengre ut, fikk selv de ivrigste nok og vi besluttet å gå inn til nermeste brukbare havn. Det ble Helnessund i Steigen, nord for Bodö. Innen vi kom oss inn ökte det på til 16 ms og Bianca rakk å komme opp i 9,5 knop på slör og surf i bölgene som ble större og större. Vi kunne nok klart titallet idag, men nå var det mer fokus på å komme i le av öyene innenfor. Halvparten av den nye bestningen begynte i tillegg å kjenne på sjösuka. Det er umulig å fotografere bölger fra en båt. Men nedenfor syns toppen på en bölge bak Bianca mens vi surfer nedover i overkant av 9 knop.


Vi ligger rimlig bra, har landström og kjörer vifta/flekten på 750W. Det er nemlig ikke mer en 12 grader i sjön og i lufta, blåser kuling og vi vil opp mot 20 pluss i salongen. Sommar, sommar, sommar.....

Hurtigbåten kom, fortöyde like ved Bianca og hentet et lass turister....
Fortsatt full besetning på Bianca.

4 kommentarer:

  1. Hej Bianca! Här kommer en hälsning från Ängelholm och Fridhemsgatan 39 där Gunnel, Karin och barnen sitter och tittar på era fina bilder och läser hur det går för er. Härligt att rederiet är på plats och att hon kommer väl överrens med Liv U. Nu skall vi gå över till 44:an och hämta bacon som vi skall mumsa på i vecka 32 - håll ut!!

    Kramar från oss!

    SvaraRadera
  2. Her kommer en hilsen fra Hvaler hvor vi er litt solbrente etter en flott sommerdag. Ola er glad dere ikke tok Vestfjorden i sterk vind, det har han gjort. Vi ønsker dere en god tur videre til Trollfjorden, og følger dere på bloggen.
    Nina og Ola

    SvaraRadera
  3. Nu har jag googlat kveite. Det är hälleflundra på svenska. Inte undra på att Kristoffer vill få tag i en sån. Lycka till !!!

    SvaraRadera
  4. Nu undrar alla läsare när kommer nästa avsnitt i bloggen? Vi har väntat en hel dag och ännu ingen uppdatering. Har ni tappat datorn i sjön, har ni gått på grund? Har Liv Ullmann intagit skeppet och knäckt masten? Please räta ut våra frågetecken!

    SvaraRadera