söndag 22 juli 2012

Mot mörkret!

Svart isen
Morgonen började i ösregn! Rederiet tittade på Yr och konstaterade att vädret i Ängelholm för nästkommande vecka kommer bli vidunderligt! Sol och värme! Tittade på vädret längs norska kusten och höll på att tappa modet. Regn och ännu mer regn! Men Bianca gillar allt väder så det var bara på med seglarstället och tuffa in mot Svartisen. Väl vid Svartisen hade både matros Nisse och rederiet ångrat sig. Hade från början tänkt gå upp och plocka lite is. Kaptenen flyter fortfarande på moln efter att han fixat elen ombord så att övriga besättningen har svårt att få kontakt och han ska absolut inte med till Svartisen. Regnet öste ner och besättningen beslutar att inte gå i land. Inte ens en förtöjning och lunch blir det. Bianca vänder direkt och går ut ur fjorden som om hon är jagad av isen.

Vi är på väg söderöver och tänkte först gå rätt långt men sen tänkte vi kort och det blev mittemellan. Hamnade strax söder om polcirkeln i hamnen Tonnes i Luröy kommun.

Middagen till ikväll fixade rederiet genom att fiska lite och fiskelyckan är tillbaka efter en tuff fiskvecka i Lofoten= nästan ingen fisk.
Det nappade direkt på 100 meters djup. Största sejen hitintills!
Matros Nisse är vegetarian och Rederiet har försökt handla vegobiffar men expediterna i affären tittar konstigt på Rederiet och säger "nei tyvärr men vi har fisk". Rederiets slutsats är att det finns ingen vegetarian längs den norska kusten men många fiskeaner istället.

En stor händelse idag, efter Svartisen, är att vi  passerade Polcirkeln söder över. Mot mörkret alltså. Lite kul är det iallafall. Rederiets fanclub tipsade om att Biancas wiskey kunde stänkas med lite havsvatten och vips så hade vi en ny polcirkelwiskey. Sagt och gjort. Kapten tog tag i spriten och löste stänken (han är en väldigt flink kapten) och Rederiet passerade Polcirkeln först förstås. Sen kom spriten...
Rederiet vid Polcirklen
Skål från besättningen på Bianca!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar