måndag 16 juli 2012

Inneblåst men bra

Vi gikk fra Bodö igår for å ta oss til Lofoten og havna i Steigen. Her har vi blitt liggende mens den stive kulingen har herjet i Vestfjorden. Det har blåst bra siden lördag og natt til tirsdag skal lavtrykket ha herjet ferdig for den her gangen...

Det viste seg at skipperen hadde gamle kjenninger i Steigen og nå i kveld har Bente og Astrid värt ombord. Det er mange år siden sist, men Bente var den samme glade, dyktige, kunnskapsrike fortelleren, en god representant for lokalsamfunn og kystkultur.

Ellers har vi gått tur i området, sett på mye fin natur og velholdte hus i området. Nord-Norge har sin egen vegtasjon og noen eksempler fins nedenfor.

Vi ligger like ved hurtigbåtkaja. Da Kristoffer fant ut at båten gikk over Vestfjorden til Svolvär på litt over to timer, var han ikke sen om å kontakte Nina og avtale treff. Derved mönstra han av litt brått og uventet. Hvorfor kan vi spekulere i, men kan det väre det dårlige kveithajllet han har hatt siste tiden som styr opp denne uventede avmönstringen? I alle fall syntes vi det var litt vemodig å ta farvell med en bra matros som har värt med Bianca i to uker.

Kristoffer tar farvell og drar med Nordlandsexpressen til Svolvär.

Vi planlegger å gå ut i morgen tidlig og det er tid for å köye. Ombord har skipperen, etter at rederiet kom ombord, kjempet en tapper kamp for å beholde sin plass i akterkabinen, närmest lampa og döra. Saken har funnet sin lösning etter at skipperen kom på den glimrende ideen å låne ut pannelampa...
Visse personer har som uvane å lese på senga för de sovner....

Måste läsa på sängen!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar