onsdag 25 juli 2012

Tråkigt i Nesna

Det blåser fortsatt från sörvest precis som yr.no predikat och det går lite ned nu i kväll, men som ersättning ska regnet öka på. Alltså har vi beslutat att vänta till torsdag morgon innan vi ger oss av. Det är inte roligt i Nesna och vi har ingen lust att stanna här men så är det... Motvind och motström är inget att ge sig på med en segelbåt.

Rederiet spår vädret och tävlar med yr.no.


Dagens, och kan även hända veckans, höjdpunkt var en båt som la till kaj med en stor grävskopa på däck. Vi undrade först varför den kom in här, och sedan undrade vi om dom kom att sätta grävskopan på land. Det tog sin tid, men så småningom verkade det som om grävskopans destination var Nesna. Operationen verkade komplicerad och tog sin tid. Även Cecilia tyckte det här var intressant så ni fattar hur tråkigt vi har det i Nesna.



Näst efter grävskopan kommer Nisses kulinariska kvällsmat som just nu är under tilllagning. Vi går till bords, sedan möjligen en tur i lokala klubbstugan och kollar lite TV, kojar tidligt och kommer oss ut i morgon bitti. Nu MÅSTE vi klara 100 Nm på två dagar.

2 kommentarer:

  1. Hej

    Du fuskar väl inte? Om det kan trösta så hade vi sol, blå himmel och 34 grader varmt.
    Det enda vi kunde gära var att bada i tarn och läsa våra böcker. Men glöm inte, det finns inget dåligt seglarväder, bara dåliga seglarkläder! :-)
    Hälsningar från oss i Salamon

    SvaraRadera
  2. Man skulle kunna säga att vi är insolade...

    SvaraRadera